Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

HACILAR BELEDİYESİNE KARDEŞ ALTIEYLÜL BELEDİYESİNDEN İADE-İ ZİYARET

HACILAR BELEDİYESİNE KARDEŞ  ALTIEYLÜL BELEDİYESİNDEN İADE-İ ZİYARET

Balıkesir´in merkez ilçelerinden Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri,Kayseri  Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici´yi ziyaret etti.

 

Balıkesir´in merkez ilçelerinden Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri,Kayseri  Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici´yi ziyaret etti.

Bir süre önce kardeş şehir protokolü imzalayan ve Altıeylül belediyesine ziyaret gerçekleştiren Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, bu günde iade-i ziyaret için Kayseriye gelen Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyelerini Hacılar´da konuk etti.

Sabah saatlerinde gerçekleşen ziyaret öncesi Başkan Ekici, gelen konuklarını belediye hizmet binası önünde karşıladı.

Daha sonra meclis salonuna geçildi. Burada konuşan Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, 2016 yılının ekim ayında kardeş belediye protokolü imzaladıkları Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve heyetini ilçelerinde ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Kardeşliğin paylaşmak anlamına geldiğinin altını çizen Başkan Ekici, ?sizlerin tecrübelerinden istifade edeceğiz? dedi.

Başkan Ekici ile iki ayrı ortak noktaları olduğunun altını çizen Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu´da, belediyeler arasında kardeş belediyecilik anlayışının her geçen gün ivme kazandığını söyledi. Türkiye´de belediyecilik denildiği zaman ilk akla gelen şehrin İstanbul Konya ve Kayseri olduğunu kaydeden Konuk Başkan, ?Burada belediye başkanlığının çok güzel örnekleri sergilendi. Buralardan örnekler alındı. Bizde kardeş belediyeyi belirlerken bu durumu göz önünde bulundurduk? diye konuştu.

 

Karşılıklı fikir alış verişinde bulunacaklarını kaydeden ve kayserinin belediyecilikte ileri gittiği için mutlak suretle bu durumdan da istifade edeceklerini ifade eden Kafaoğlu´da, ?Hacılar belediyemizin özelliği OSB. Bu bölgede. Balıkesir´de de, Altıeylül ilçesinde. Bu şekilde ortak özelliklerimiz de var. Bu ortak çalışmalarımız daha da artacak. Bu kardeşlik hesabi değil hasbi bir kardeşliktir? şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından her iki belediye başkanı karşılıklı hediye takdiminde bulundu.