Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

HACILARDA 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE BİRLİK GÜNÜ

HACILARDA 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE BİRLİK GÜNÜ

15 Temmuz darbe girişiminin 1.´ci yıldönümü Hacılar´da düzenlenen bir dizi etkinlikle anıldı. Etkinlikler çerçevesinde Hacılar Belediyesi tarafından vatandaşlara 3 bin adet bayrak dağıtıldı.

 

15 Temmuz darbe girişiminin 1.´ci yıldönümü Hacılar´da düzenlenen bir dizi etkinlikle anıldı. Etkinlikler çerçevesinde Hacılar Belediyesi tarafından vatandaşlara 3 bin adet bayrak dağıtıldı.

15 Temmuz hain darbe girişimin 1´ci yıldönümü çeşitli etkinliklerle anılmaya devam ediliyor. Bu kapsamda Hacılar ilçe Müftülüğü tarafından Hacılar Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilen programa Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, İl Müftü Yardımcısı Atıf Akşit, İlçe Müftüsü Mehmet Özbek ve vatandaşlar katıldı.

Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda bir konuşma yapan İl Müftü Yardımcısı Atıf Akşit, ?15 Temmuz Şehitlerimiz olmak üzere Malazgirt´ten Çanakkale´ye bugüne kadar bu vatan için hürriyet ve istiklalimiz için seve seve canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Gazilerimize sağlık ve sıhhat dolu bir yaşam diliyorum. Cenabı Allah ülkemizi, milletimizi muhafaza eylesin, birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin? dedi. 

Daha sonra kürsüye gelerek 15 Temmuz Cuma gecesi FETÖ tarafından ülkemize, vatanımıza ve milletimize karşı darbe girişiminde bulunulduğunu belirten Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, sözlerini şöyle sürdürdü;

?Allah´ın inayeti, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın dik durması ve milletimizin sokağa çıkarak ülkeyi sahiplenmesi ile çok şükür darbe girişimi engellenmiş oldu. Rabbim bu terör örgütünü Kahhar ismiyle kahretsin. Rabbim bu hainlere bir daha fırsat vermesin. Birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi bozmasın. 15 Temmuz´u unutmadık, unutturmayacağız. Çocuklarımıza, torunlarımıza bu hainliği anlatacağız, Çanakkale ruhu ile her zaman hazır olduğumuzu söylemeliyiz. Şanlı bayrağımızla, 80 Milyon nüfusumuzla biz güçlü ve büyük Türkiye´yiz. FETÖ, PKK, DHKPC, DAEŞ, PYD ve gibi terör örgütlerini kullanarak, Türkiye´ye diz çöktürmek, parçalamak ve bölmek isteyenlere, aziz milletimiz ve cefakâr, vefakâr, vatansever polisimiz ve güvenlik görevlilerimiz fırsat vermeyecektir. Terörle mücadelemiz bitmeyecektir, tek bir terörist kalmayana kadar mücadelemiz devam edecektir. Ben halkımızdaki bu şevki, bu demokrasi aşkını gördükçe inanıyorum ki ne FETÖ ne de başkası ülkemizde bir daha böyle bir girişimde bulunamayacaktır. Allah Türk milletinden razı olsun. Emeklerimiz boşa gitmesin. Her kurum, her şahıs ve millet olarak hükümetimize ve devletimize destek olacağız, sahip çıkacağız, hepimiz çalışkan olacağız, hepimiz vatansever olacağız, hepimiz kendi işimizi en iyi şekilde yapacağız, hepimiz ülkemizi kalkındıracağız, yeri gelince hepimiz asker olacağız. Ezanlar Susmayacak, Bayrağımız İnmeyecek, Devletimiz Bölünmeyecek?

Yapılan konuşmaların ardından 15 temmuz darbe girişimini anlatan sinevizyon gösterisi,  kahramanlık şiirleri ile ilahilerin okuması ve tiyatro gösterileri ile program sona erdi.

15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde Cuma namazı çıkışında Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, AK Parti Hacılar İlçe Başkanı Hüdai Barut ve Belediye Meclis Üyeleri tarafından vatandaşlara 3 bin adet bayrak dağıtıldı.