Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

HACILAR´DA 200 MİLYONLUK PROJENİN TEMELİ ATILDI.

HACILAR´DA 200 MİLYONLUK PROJENİN TEMELİ ATILDI.

Kayseri´nin Hacilar İlçesinin kaderini değiştirecek ve hacılarlılara modern bir yaşam alanı kazandıracak olan Kentsel Dönüşüm Projesinin 1. Etap 200 dairelik kısmının Temel Atma Töreni´ni, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Orman ve Su İşleri

 

 

 

Kayseri´nin Hacilar İlçesinin kaderini değiştirecek ve hacılarlılara modern bir yaşam alanı kazandıracak olan Kentsel Dönüşüm Projesinin 1. Etap 200 dairelik kısmının Temel Atma Töreni´ni, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu´nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici;

?Doğruyu söylemek gerekirse, Kentsel Dönüşüm ve TOKİ İlçe Başkanlığım döneminden beri düşündüğüm bir projeydi. Belediye Başkanı adayı olduğumda hemşerilerimize 1. Sıradaki istek ve talebiniz nedir? Diye sorduğumda, hemşerilerimiz başkanım oturduğumuz evleri görüyorsun, bizler buralarda mecburiyetten oturuyoruz. Ama çocuklarımız evlenince Kayseri´ye göçüyorlar, bizlere ev yap, konut yap dediler.

3 senedir uğraşıyoruz. Ankara´yı yol edindik. 25 defa Ankara´ya gittik. Haseki Başkanımız Bakan olunca projemiz hızlandı. Rabbim kendisinden razı olsun. Rabbim gönlüne göre versin. Hemşerilerimiz çok seviyor ve dua ediyorlar.

Sayın Bakanlarım, içerisinde bulunduğumuz alan Bakanlar Kurulu kararı ile 130 Bin metrekarelik alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 6306 sayılı Kanununa göre Riskli Alan ilan edilmiştir. 130 bin metrekare alanda 200 Milyon liraya mal olacak projede modern ve yaşanabilir, 1101 konutun yapımını gerçekleştireceğiz. Hemşerilerimiz, hak sahipliği durumuna göre nereden, kaç metrekare ve hangi daire tipini alacakları konusunda tek tek bilgilendirildiler ve sözleşmelerine imza attılar. Modern çağın teknik imkân ve donanımları göz önüne alınarak oluşturulan proje ile mahalle sakinleri yeşil alanlar, çocuk parkları, cami, okul gibi yaşam standartlarını üst seviyeye çıkaracak sosyal alanlara kavuşacak. Proje, 56 bin metrekare yeşil alanıyla örnek bir yaşam merkezi olacak. İnşallah bugün temelini atacağımız 200 adet daireyi, 2018 yılının sonuna teslim etmeyi planlıyoruz. 2017 ve 2018 yılları Hacılarımızın değişim, gelişim ve dönüşüm yılları olacaktır. Tapu teslim töreninde görüşmek üzere, Durmak Yok, Hizmete Devam?? şeklinde konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik burada yaptığı konuşmada ?Daha birkaç ay önce burada yine hep birlikte burada eski yıpranmış depreme dayanıksız plansız evlerin yıkımını mal sahipleri ile birlikte keyifle yapmıştık. İnşallah temellinde bugün atıyoruz. Kazasız belasız bitirip, inşaatında bitirip ev sahiplerine teslim edeceğiz inşallah. Hacılara özellikle bu proje için çok destek verdik. Baştan beli bu projenin içerisindeyiz. Öncellikle saha tespitlerini yaptık. Tapuları ile eşleştirmeler yaptık. Değer tespitlerini birlikte yaptık. Hatta uzlaşma görüşmelerini beraber bizim kentsel dönüşüm daire başkanlığımız ile beraber hacılarımıza bu hizmetleri yaptık. Yani sizin anlayacağınız bu işin mutfağında sürekli birlikte olduk. Sağ olsunlar Doğan Başkanımda sürekli işin üzerinde oldu. Takip etti ve inşallah da buranın temelini kazasız belasız atacağız. Kazasız belasız bitirip inşallah hak sahiplerine dağıtacağız. ? dedi.

Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise ?Türkiye´nin konut yapısına baktığımız zaman binalarımızın çok yaşlı olduğu, özelliklede Türkiye´nin deprem bölgesi olması münasebeti ile bir an önce kentsel dönüşümlerin tüm illerimizde ilçelerimizde Türkiye´de yaygın bir şekilde yapılması gerektiğini bir eksiliğini her zaman hissettik. Allah razı olsun hükümetimizden. Hükümetimiz iktidar olduğu dönem içerisinde baktığımızda, TOKİ vasıtası ile yapılan 6500 civarında bir konut mevcuttu. Ama bugün baktığımızda da bu oran 700.000´lere ulaştı. Giderek de artıyor. Bu eksikliği bir an önce ortadan kaldırmak için elinden geldiği şekli ile yapmaya çalışıyor. Üstelik TOKİ´nin yapmış olduğu farklı bir yöntem ile dar gelirli ailelerimizde küçük küçük aidatlar ile sanki kira ödüyormuş gibi uzun yıllar içerisinde ev sahibi yapmak. Allah yollarını açık etsin diyoruz. Kentsel dönüşüm programında Çevre Bakanımız desteği ile daha farklı daha kısa zaman içerisinde bitirip. Hak sahiplerine bunu teslim edebileceğinden şüphemiz yok. Emeği geçen herkese başta Hacılar Belediye Başkanımız olmak üzere tüm herkese teşekkürlerimi iletiyorum ? şeklinde konuştu.

Ak Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız´da ?Öncelikle Hacılardaki Kentsel Dönüşüm Projesi ile alakalı; Hem hanım kardeşlerimizi yakinen, hem geleceğimizi çocuklarımızı yakinen ilgilendiren böyle bir projeden bulunmaktan dolayı duyduğumuz memnuniyeti ifade etmeliyiz. Başta Sayın Bakanımıza Belediye Başkanımıza ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Yahyalı ve Hacılar ilçelerimiz arasında en fazla birbiri ile tatlı rekabeti olan bu manada son derece önemli katkılar koyan Kayseri istikrarına bir yapı içerisinde olmuşturlar. Bizler bu gelişmeleri hep beraber sürdüreceğiz. Kayserinin büyümesine, Türkiye´nin büyümesine hep beraber konan katkıyı birçok defa olduğu gibi gerçekleştireceğiz. Bizim Türkiye aşkımız Türkiye sevdamız koltuklar ile sınırlı değildir. İşte en büyük katlıyı ortaya koyanlardan bir tanesi Orman Bakanımız Veysel Eroğlu Bakanımız teşrif ettiler. Hoş geldiniz Sayın Bakanım. Kayseri´ye Şeref verdiniz hoş geldiniz. Değerli kardeşlerim ben bütün bu duygu ve düşünceler ile böyle bir kentsel dönüşümün Hacılara Kayserimize koyacağı katkılar ile beraber Hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun. Allah a emanet olsun inşallah ? dedi.

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, ise "Vatandaşlarımız için risk oluşturan alanların yerine 4 etaptan oluşan proje ile konutlar yapılacak. Proje kapsamında 8 katlı 28 bloktan oluşan 1101 daire yapılacak. Bir adet okul, iki adet ticaret alanı olan bu projenin maliyeti 200 milyon TL civarında olacaktır" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı  Veysel Eroğlu da,  Kayseri´nin her geçen gün gelişip büyüdüğünü belirterek, "Gerçekten derme çatma yerleri güzelleştirmek lazım. Hep birlikte el ele vereceğiz ve ilçemizi de çiçek gibi yapacağız. Bu Kentsel  Dönüşüm Projesi´nin kardeşliğimize, birlik ve beraberliğimize katkıda bulunmasını diliyorum" dedi.

Türkiye´nin güçlendiğini, kentlerin geliştiğini, insanların refahının arttığını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´de yaptığı konuşmada;

"Türkiye, aynı zamanda bir deprem ülkesi. Yerin altında bir hareketlilik var. Yerin üstündeki belaları tek tek hallediyoruz. Ancak yerin altındaki hareketlere karşı da hazırlıklı olmamız lazım. Zemine çok dikkat etmemiz lazım. Anadolu toprakları alüvyonlu, bu topraklara ev yapmamak lazım. Deprem olunca, yakınlarımızı alıyor. Buna karşı tedbirlerimizi almamız gerekiyor. Zemine dikkat edilmeyip, kötü işçilik de buna eklenince, depremde yıkımlar kaçınılmaz oluyor. Dosdoğru işler yapmamız lazım. Bunun neticesinde de rahat etmemiz lazım. Bizler, Müslüman insanlarız. Geçmişte devletler kurmuş, medeniyetler kurmuş insanlarız. Ama, deprem konusunda Japonlar gibi olamamışız. Deprem konusunda geri kalmışız. Ancak artık kentlerimizi, şehirlerimizi depreme karşı dayanıklı hale getirmemiz lazım." Dedi.

Konuşmaların ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Orman ve Su İşleri Bakanı  Veysel Eroğlu ve beraberindekiler, 200 konutu kapsayacak olan Kentsel Dönüşüm Projesinin 1. etabının temel atma törenini gerçekleştirdi.