Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

HACILAR´DA KURBAN BAYRAMI COŞKUSU

HACILAR´DA KURBAN BAYRAMI COŞKUSU

      Kayseri´nin  Hacılar İlçesi´nde Arefe günü düzenlenen bayramlaşma programı, Ak Parti Kayseri  Milletvekilleri ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

 

      Kayseri´nin  Hacılar İlçesi´nde Arefe günü düzenlenen bayramlaşma programı, Ak Parti Kayseri  Milletvekilleri ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

            15 Temmuz Şehitler Parkı´nda düzenlenen bayramlaşma programına önceki dönem Ekonomi Bakanı Ak Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, İlçe Jandarma Komutanı Muhittin Doğan, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Övüç, Kayseri Sanayi Odası Meclis Başkanı Abidin Özkaya, Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Ali Çevrim, Diyanet İşleri Emekli Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, Belediye Meclis üyeleri, işadamları ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Doğan Ekici şu sözlere yer verdi;

?Bayramlar, toplumda karşılıklı sevgi ve saygı bağlarını pekiştiren, dargınlıkları unutturup barıştıran, kardeşçe kucaklaştıran, birlik ve beraberliği, bir arada yaşama arzusunu kuvvetlendiren müstesna günlerdir. Bu önemli ve anlamlı günlerin ülkemiz, İslam alemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyor; daha nice bayramlara sağlık, mutluluk ve huzur içinde ulaşmayı Yüce Rabbimizden temenni ediyorum.? dedi.

Daha sonra söz alan ve çeşitli ülkelerde zulüm altındaki Müslümanlara dikkat çeken Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık ise yaptığı konuşmada;

?Bugün biz burada İslam topraklarında ümmeti Muhammed olarak kurban bayramını idrak ederken, arefe gününü vatandaşlarımızla hep birlikte beraber yaşarken, başta Myanmar sonra Suriye´de ve bugün gündemde olmayan birçok bilmediğimiz Müslüman ülkelerde Müslüman kardeşlerimiz din kardeşlerimiz zulme uğruyorlar, soykırıma uğruyorlar. İnsanlığa yaraşmayan hilkat garibelerinin ortaya koyduğu vahşete maruz kalıyorlar. Ben dün olduğu gibi bugünde bu vahşete sessiz kalmayan sanki dünyada ki tek Müslüman ülkenin lideriymiş gibi başka bir Müslüman ülke yokmuş gibi buna da ta Myanmar´daki, Arakan´da ki bu vahşete hayır diyen Cumhur Reisimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan´a bir kaymakam olarak, bir idareci olarak şükranlarımı sunuyorum.? dedi.

            Daha sonra söz alan önceki dönem Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ise,

?3 Kasım seçimlerinden bu yana 15 yıl geçmiş. Bu otuzuncu dini bayramımız. Kayıtlara baktırdım otuz bayrama da katılmışız biz Hacılar´da.  Yani bu hem gönül bağımızdan, hem birbirimizi seviyor oluşumuzdan ve Hacılar´ın da münhasır bir yer olmasından kaynaklanıyor. Hem Hacılar bize itana gösteriyor hem de biz Hacılar´a aynı şekilde itana gösteriyoruz. Herhalde sayın hocam da tasdik edeceklerdir, bayramın ulaşmak istediği kalplerin bir oluşuyla alakalı konu bu olsa gerek. Şu anda Myanmar´daki yaşanan, bırakın İslami sınavı, insani sınavın kaybedildiği dünyada yaşıyoruz. Mümin yalnızca aklıyla, beyniyle, zihniyle, kalbi ile değil aynı zamanda hem vicdanı hem de basireti ve feraseti ile beraber daha fazla etkin olmak durumunda. Bize oynan oyunlara kiminle oyun oynadığını tartışacağımız yerine, oyuna nasıl geldiğimizi müminler olarak konuşmamız lazım. Her birimizin basiretine ve ferasetine ulaşa bileceği bir kalbi derinliğe ulaşmayı Kurban Bayramı vesilesi ile Cenab-ı Hak´tan temenni ediyorum. Hacılarlı hemşerilerimizin, Kayserili hemşerilerimizin hem arefesini hem de bayramını bir kez daha tebrik ediyorum.? şeklinde konuştu.

Programda son sözü olan önceki dönem Ekonomi Bakanı Ak Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş ise;

?Bayram, dostluk kardeşlik muhabbet ve sevginin pekiştiği, zirveye çıktığı günler. Küslerin dargınların barıştığı, selamı sabahı kesenlerin birbirleri ile selamlaştığı günler. Ama bu süreçte hem düşküne yoksulla yardım etmek hem de zulme uğramışların yanında bulunmak, inancımızın gereği, birde bizim milletimizin geleneklerinde olan hususiyet, önemli bir özellik. Myanmar´da yaşanan zulüm hepinizin için acıtıyor. İnşallah Birleşmiş Milletler ve İslam Alemi, Myanmar´da yapılan zulme, Müslümanların topluca katledilmesine dur demek için elinden gelen gayreti gösterecek. Biz de dualarımız ile inşallah bu mübarek günlerin hürmetine Rabbimizin inayeti ile Myanmar´daki yapılacak zulme dur diyeceğiz.

Kim ki bu ülkenin bölünmez bütünlüğü ile ilgili bir çaba içerisinde ise sürekli olarak onlarla da mücadeleyi diri tutmak mecburiyetindeyiz. Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum. 15 Temmuz Şehitler Parkı koymuş bu alanın adını. 15 Temmuzda ki hain darbe girişimini sürekli aklımızda tutmak, 15 Temmuz günü kahramanlık destanı yazan Türk Milleti´nin o gayretini de tarihe altın harflerle yazdırmak, o yazıyı da silinmez hale getirmekte bizim görevlerimiz.? şeklinde konuştu.

Bayramlaşma töreni emekli Vaiz Veli Alparslan Hoca´nın duasının ardından protokolün vatandaşlarla bayramlaşması ile son buldu.