Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

HACILAR´DA YILDIZ´LI BAYRAMLAŞMA GELENEĞİ DEVAM EDİYOR

HACILAR´DA YILDIZ´LI BAYRAMLAŞMA GELENEĞİ DEVAM EDİYOR

                Hacılar İlçesi´nde Bayramın ikinci günü gerçekleştirilen bayramlaşma programı önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız´ın katılımla gerçekleştirildi.

 

                Hacılar İlçesi´nde Bayramın ikinci günü gerçekleştirilen bayramlaşma programı önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız´ın katılımla gerçekleştirildi.

            15 Temmuz Şehitler Parkı Aile Çay Bahçesinde düzenlenen ve yoğun bir katılımın gerçekleştiği bayramlaşma törenine önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Hacılar Kaymakam Vekili  Erkaya Yırık, İlçe Jandarma Komutanı Muhittin Doğan, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Esnaf ve Sanatkarlar Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, İlçe Emniyet Müdür Vekili Metin Karataşlı, AK Parti İlçe Başkanı Hüdai Barut, Belediye Meclis üyeleri, Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, işadamları ve vatandaşlar katıldı.

            Akparti İlçe Başkanı Hüdai Barut´un yaptığı selamlama ve teşekkür konuşmasının ardından kürsüye gelen ve bugün sevinç, neşe ve kardeşlik duygularının dalga dalga yayıldığı Ramazan Bayramı´na da ulaşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşandığına değinen Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici yaptığı konuşmada,

?Bayramlar, kardeşlik, yardımlaşma, kaynaşma duygularının üst seviyeye çıktığı, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği müstesna bir zamandır.  Ramazan ayında oruç başta olmak üzere yapılan tüm ibadetlerin, tüm hayırların, iyiliklerin, verilen sadaka ve zekatların kabul olunmasını Cenab-ı Hakk´tan niyaz ediyor, hemşerilerimin Ramazan Bayramı´nı tebrik ediyor, bayramın tüm İslam alemi ve tüm insanlık için sevgi, barış, kardeşlik ve huzura vesile olmasını temenni ediyorum.? Dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Hacılar Kaymakam Vekili Erkaya Yılrık ise;

?Ramazan ayı, Kuran-ı Kerimde eyyamu´l madudat denilen sayılı günler olarak ifade edilmiştir. Bu sayılı günler, her sayılı gün olduğu gibi gelip geçti. İşte manevi iklimin doyasıya yaşandığı sadakanın ve zekâtın ve tüm hayırların azami ölçüde ifa edildiği ay geride kaldı. Ama Müslüman için, inanan insanlar için bu on bir ayın sulatanı gibi, on iki ayda sultan olmalı. Bu ayda yaşamış olduğumuz tüm manevi hasretler bayram ile birlikte sürmeli ve yılın on iki ayına kadar devam etmeli. Tüm manevi hasretleri taşıyan Anadolu´nun tüm yürekli insanlarının buluştuğu Kayseri´de bu inanç ile düşünce ile insanlarımız bu ayda yaşamış olduğu her türlü hayrı ve güzelliği bundan sonrada devam ettirecektir.? şeklinde konuştu.

            Daha sonra söz alan Akparti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ise,

Öncelikle bir ay boyunca tutmuş olduğunuz oruçların Cenabı Hak indinde kabul olmasını bir kez daha temenni ediyoruz. Ramazan bayramlarımızın özellikle Hacılar gibi ilçelerimizde büyük bir takip ile beraber, ısrar ile beraber bir gelenek haline gelen bir yapıyı oluşturdular.  Ben gerek Belediye Başkanımıza, gerek İlçe Başkanımıza gerekse bu organizasyona katkı koyan bütün büyüklerimize huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Biz haklı olduğumuz davamız da,  Türkiye´nin geleceğine hep beraber yürüyoruz. Bakın şuan da Ankara´dan İstanbul a bir yürüyüş tertip edildi. Bir organizasyon yapıldı. HDP özellikle Kandıra´da karşılayacağını ve bu yürüyüşe destek vereceğini açıkladı.  Önceki gün kandil dağlarından bu yürüyüşe destek açıklaması yapıldı. Şimdi kim hangi safta, Türkiye´nin geleceğini mi, yoksa Türkiye´nin gerisine mi doğru yürüdüğünü mutlaka bilmesi lazım. Türkiye´nin inşallah her zaman olduğu gibi geleceğinden ümit var olduğu, karamsarlığa kapalı var olduğu ve hiçbir zaman için de bu ülkeden ümidini kesmek isteyenlere karşı taviz vermeyeceğimiz şekilde inşallah gelişecektir.  Ben bütün bu duygu ve düşünceler ile memleketinden ülkesinden güzel Türkiye´mizden ümitli olanların inşallah kazanacağı bir Türkiye olmasını cenabı hakk dan dan talep ediyorum, her birinizi saygı ile sevgi ile selamlıyorum.? şeklinde konuştu.

Bayramlaşma töreni, Hacı Ali Çakıcı tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Necmettin Nursaçan´ın duası ve protokolün vatandaşlarla bayramlaşması ile son buldu.