Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

HALAÇOĞLU: SURİYE´DE DENGELER ZATEN KÜRDİSTAN KURULMASI YÖNÜNDE DEĞİŞMİŞTİR

HALAÇOĞLU: SURİYE´DE DENGELER ZATEN KÜRDİSTAN KURULMASI YÖNÜNDE DEĞİŞMİŞTİR

MHP Kayseri milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Suriye´de dengeler değiştiği yönünde açıklama yapanlara, ?Dengeler zaten büyük Kürdistan devleti kurulması yönünde değişmişti.

MHP Kayseri milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Suriye´de dengeler değiştiği yönünde açıklama yapanlara, ?Dengeler zaten büyük Kürdistan devleti kurulması yönünde değişmişti. Büyük Kürdistan konusunda ABD ile Rusya´nın anlaşmadığını söyleyebilir misiniz?? diye sordu.

Kayseri´de 1 Kasım seçim çalışmalarını sürdüren MHP´li Yusuf Halaçoğlu, Suriye´de yaşanan gelişmeler ve yapılan yorumlarla ilgili açıklamada bulundu.

Halaçoğlu, şunları ifade etti: ?Suriye´de dengeler değişti deniyor. Dengeler zaten büyük Kürdistan devleti kurulması yönünde değişmişti. Şimdi Rusya´nın da işin içine fiili olarak girmesiyle yeni bir aşamaya geçti. Büyük Kürdistan konusunda ABD ile Rusya´nın anlaşmadığını söyleyebilir misiniz? Birinci Dünya Savaşı´nı hatırlayınız. Rusya kimlere destek verdi? ABD kimlerle birlikte oldu? İngilizlerin Kürt politikasını düşünün. Türkiye´nin çok dikkatli bir politika izlemesi lazım ama ümidim yok.?