Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

HALAÇOĞLU´NDAN LOZAN AÇIKLAMASI

HALAÇOĞLU´NDAN LOZAN AÇIKLAMASI

MHP Kayseri Milletvekili ve Türk Tarih Kurumu (TTK) eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın, Lozan Antlaşması ile ilgili olarak yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

MHP Kayseri Milletvekili ve Türk Tarih Kurumu (TTK) eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın, Lozan Antlaşması ile ilgili olarak yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Halaçoğlu, "Lozan´ı bilmeyen bir Cumhurbaşkanının bulunduğu ülkede ne söylenir ki?" dedi.

MHP´nin Tarihçi Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Lozan tartışmalarını değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın yaptığı açıklamalara tepki gösteren Halaçoğlu, Erdoğan´ın Lozan´ı bilmediğini öne sürdü. Halaçoğlu, sosyal paylaşım sitesi hesabına şunları yazdı:

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Ege´deki adaların Lozan anlaşmasıyla verildiğini söylüyor. Cumhurbaşkanlığını yaptığı ülkenin bağımsızlık anlaşmasını, yani Lozan´ı bilmeyen bir cumhurbaşkanının bulunduğu bir ülkede ne söylenir ki. Bilmeyenler için: Ege´deki Midilli, Limni, Sakız, Taşoz, Sisam gibi adalar 1912 Balkan savaşları sonrası kaybedildi. O savaş öncesinde 12 ada da İtalyanlar tarafından işgal edildi. 12 ada II. Dünya savaşı sonrasında 1947´de imzalanan Paris anlaşmasından sonra Yunanistan´a verildi. İlla ki Lozan´ı kötüleyeceksen başbakanlığın döneminde, sen hemen kıyımızdaki 16 adayı Yunanistan işgal ederken sessiz kalmayacaktın. Uluslararası anlaşmayla Türk toprağı olarak tescillenmiş Suriye içerisindeki Süleyman Şah´ın türbesini terk edip bırakmayacaktın ve bunu başarı olarak nitelendirmeyecektin. Boş yere Cenab-ı Allah (Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?) ayetini göndermemiş.