Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

HALEP İÇİN TOPLANAN 12 TIR YARDIM MALZEMESİ YOLA ÇIKTI

HALEP İÇİN TOPLANAN 12 TIR YARDIM MALZEMESİ YOLA ÇIKTI

Kayseri İl Müftülüğü ve Talas Belediyesi işbirliği ile Haleplilere gönderilmek üzere toplanan 12 tırlık yardım malzemesinin yola çıkması öncesinde tören düzenlendi

Kayseri İl Müftülüğü ve Talas Belediyesi işbirliği ile Haleplilere gönderilmek üzere toplanan 12 tırlık yardım malzemesinin yola çıkması öncesinde tören
 
düzenlendi
 
Talas Paraşüt İniş Alanı´nda gerçekleştirilen uğurlama programına Vali Süleyman Kamçı, Talas Kaymakamı Zekeriya Güney, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İl Müftüsü Şahin Güven ile vatandaşlar katıldı.
 
Vali Kamçı, yaptığı konuşmada, bu yardım tırlanın hazırlanmasında emeği geçen tüm hayırseverlere teşekkür ederek, Kayserili vatandaşlarımızın bir kez daha yardım severliliğini gösterdiğini ifade etti.
 
Bir aydan fazla süredir rejim güçleri tarafından kuşatma altında tutulan Halep kentine, bugüne kadar hiçbir şekilde yardım malzemesi girişine izin verilmediğini ifade eden Vali Kamçı, her gün 20´nin üzerinde hava saldırına maruz kalan ve 400 bine yakın sivilin yaşam mücadelesi verdiği Halep´te, en temel yaşam malzemelerine bile ulaşılamadığını belirtti.
 
Ülkemizde bulunan önemli yardım kuruluşları ve kamu kurumlarının, bölgeye yardım ulaştırmak için önemli kampanyalar başlattığını belirten Vali Kamçı, sözlerine şöyle devam etti:
 
?Millet olarak geçmişte olduğu gibi bugünde tüm mazlum ve yardıma muhtaç olanların yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Halepli kardeşlerimize yardım ulaştırmak için üzerimize düşenleri yapmanın sorumluluğuyla burada toplanmış bulunuyoruz. Halep Kentindeki tanpon bölgeye sığınan vatandaşlara ulaştırılmak için Kızılay yetkililerine teslim edilecek olan 8 tır un, 3 tır patates, 1 tır çocuk bezi olmak üzere toplam 500 bin lira değerindeki yardım konvoyu saat 13´de Nimet Nuri Soysaraç Camii önünden yola çıkacaktır. Talas Belediyesi ve İl Müftülüğümüzün işbirliği ile hayırsever işadamları ve vatandaşlarımızın katkılarıyla toplanan 12 tır yardımın bir nebzede olsa Halep´teki mazlum kardeşlerimize umut olmasını temenni ediyorum.?
 
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu kampanyanın kısa sürede çığ gibi büyüdüğünün altını çizerek, Müslüman ülkelerdeki savaşın biran önce son bulması temennisinde bulundu.
 
Programda konuşan İl Müftüsü Şahin Güven de Kayseri´den şimdiye kadar 102 yardım TIR´ı gönderildiğini vurgulayarak, ?Yola çıkaracağımız bu yardımların öncelikle Halep´te zulüm altında yaşayan çocuklarınıza, gençlerimize, kadınlarımıza, orada zulüm gören insanlara bir parça çare olabilmek için göndermeye çalıştığımız bu yardımlarımız hepimiz için hayırlı ve mübarek olsun.? dedi.
 
Konuşmaların ardından İl Müftüsü Şahin Güven tarafından yapılan duanın ardından yardım Tırları Halep´e doğru yola çıktı.