Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

HARİKALAR DİYARI`NIN HARİKA BİNALARI

HARİKALAR DİYARI`NIN HARİKA BİNALARI

2013 YILININ En Başarılı Temalı Açık Alan Eğlence Merkezi seçilen Anadolu Harikalar Diyarı, mimari yapısıyla da Avrupa`nın en önemli ödülüne aday gösterildi. Mies Van Der Rohe Avrupa Çağdaş Mimarlık Ödülleri`ne aday gösterilen projeler arasında Harikalar

 2013 YILININ En Başarılı Temalı Açık Alan Eğlence Merkezi seçilen Anadolu Harikalar Diyarı, mimari yapısıyla da Avrupa`nın en önemli ödülüne aday gösterildi. Mies Van Der Rohe Avrupa Çağdaş Mimarlık Ödülleri`ne aday gösterilen projeler arasında Harikalar Diyarı`nın iki binası da yer alıyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve Türkiye`nin en büyük tematik parkı olan Anadolu Harikalar Diyarı, iki binasıyla Mies Ödülleri`ne Türkiye`den aday gösterilen projeler arasına girdi. Başarılı mimarlık eserlerini tanıtmak ve Avrupalı mimarların yeni fikirlerle teknolojiler geliştirmek konusundaki katkısına dikkat çekmek amacıyla 1987`den beri iki yılda bir düzenlenen Mies Van Der Rohe Avrupa Çağdaş Mimarlık Ödülleri`ne aday gösterilen projeler arasında Harikalar Diyarı`nda bulunan Spor Kompleksi binası ve Buz Pisti binası bulunuyor. Farklı mimarileri ile dikkat çeken her iki yapı, incelenen on binlerce projenin arasından sıyrılarak ödüle aday gösterildi.

2013`TE EN BAŞARILI TEMATİK PARK SEÇİLMİŞTİ

Anadolu Harikalar Diyarı, `Shining Star Awards 2013-Eğlence Ödülleri` değerlendirmesinde de Türkiye`nin `En Başarılı Temalı Açık Alan Eğlence Merkezi` ödülüne layık görülmüştü. Ödülü, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki İstanbul`da yapılan törenle almıştı.