Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

HELİKOPTER KAZASINDA ÖLENLER ANILDI

HELİKOPTER KAZASINDA ÖLENLER ANILDI

Kahramanmaras´ın Göksun İlçesi´nde 25 Mart 2009´da meydana gelen helikopter kazasında Büyük Birlik Partisi (BBP) merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte yaşamını yitiren Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya ve gazeteci İsmail Güneş, Sivas´ta

Kahramanmaras´ın Göksun İlçesi´nde 25 Mart 2009´da meydana gelen helikopter kazasında Büyük Birlik Partisi (BBP) merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte yaşamını yitiren Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya ve gazeteci İsmail Güneş, Sivas´taki mezarlarının başında anıldı.

BBP´nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte geçirdikleri helikopter kazasında yaşamını yitiren gazeteci İsmail Güneş ile dönemin BBP İl Başkanı Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı ve Belediye Meclis Üyesi adayı Murat Çetinkaya ölümlerinin 7´nci yıldönümlerinde, Yukarı Tekke Mezarlığı içinde bulunan kabirleri başında anıldı. Kazada ölenlerin yakınları tarafından düzenlenen anma töreninde Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi.

"KAZAYA SEBEP OLANLARDAN HESAP SORACAĞIZ"

Olayda ölenlerden Erhan Üstündağ´ın ağabeyi Ahmet Üstündağ, anma törenine katılanlara teşekkür ederek, "Bizce teknik bir suikast olan ama bu teknik suikastı yapanlarca elim bir helikopter kazası olarak lanse edilen bu kazaya kimler sebep olduysa onların hepsinden tek tek hesap soracağız" dedi.

Gazeteci İsmail Güneş´in ablası Melek İlkay ise, "O kulakları duymayanlar, hiç siyaset yapmadan size sesleniyorum. Şimdi kulaklarınız ne güzel duyuyor değil mi? 7 yıl önce aramadınız, bulmadınız. Aramak istemediniz, hepinize yazıklar olsun. Her zamanki gibi ateş düştüğü yeri yakıyor. Bir de öbür tarafın hesabı var. İnşallah kardeşlerimizle karşılaştığınız zaman bir yüzünüz olur. Ki o yüzünüzde yok zaten. Ölüm fermanına imza atanlar, size yazıklar olsun. Bilmiyorum o hesabı nasıl vereceksiniz. Ben size acıyorum" diye konuştu.