Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

HEMŞİRELİK KURSU

HEMŞİRELİK KURSU

ERCİYES Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından `İnsan Bakım Bilimi ve Postmodern Hemşirelik` başlıklı eğitim kursu başladı.

 ERCİYES Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından `İnsan Bakım Bilimi ve Postmodern Hemşirelik` başlıklı eğitim kursu başladı.
Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Konferans Salonu`nda 4 gün boyunca devam edecek eğitim kurslarının ilk gününde Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sultan Taşcı kurs içeriği ve kurs eğitmeni Prof.Dr. Jean Watson hakkında bilgiler verdi. Prof.Dr. Taşcı, şöyle dedi:
"İnsan Bakım Bilimi ve Postmodern Hemşirelik kursunda temel amacımız, hasta bakımının bütüncül yönüyle görülebilmesini sağlamaya çalışmak. Tabii bütün bu araçları kullanırken hastanın hem fiziksel hem duygusal hem de psikolojik yönden bir bütün halinde değerlendirilmesini hedefliyoruz."
Prof.Dr. Sultan Taşcı ayrıca kursa katılanlarla ilgili şunları söyledi; 
"Kursa ülkemizin değişik bölgelerinden mezuniyet sonrası yüksek lisans ve doktora çalışmalarını yapmış olan hemşire akademisyenler ve hemşire meslektaşlarımız katılıyor. Kursiyer sayımız toplam 130 kişi. Ağrı'dan, Siirt'ten, İstanbul'dan, İzmir'den, Ankara'dan, Antalya'dan katılımcılar var."
Eğitim kursları, dört gün boyunca Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu'nda verilecek.