Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

HER GÜN 10.000 ADIM TEMALI YÜRÜYÜŞ

HER GÜN 10.000 ADIM TEMALI YÜRÜYÜŞ

Saglik Bakanlığıncayürütülen, ?Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı? kapsamında sağlıklı yaşamın teşviki, obeziteyle mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak...

 Saglik Bakanlığıncayürütülen, ?Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı? kapsamında sağlıklı yaşamın teşviki, obeziteyle mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, bireylere yeterli ve dengeli beslenme ile düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırmak amacıyla 04.10.2016 tarihinde Gültepe Parkında bir etkinlik düzenlenmiştir.

              Geniş katılımlı etkinliğe; İl Sağlık Müdürü  Dr. İsmail KILIÇ, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Hayrettin VEYİSOĞLU, Uz. Dr. Serpil POYRAZOĞLU, Dr. Erdal YÜCEL, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yunus KARADAĞ, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Ömer Faruk ÖZYURT, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet GÖDEKMERDAN, Kayseri Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim ÖZCAN, Melikgazi Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Yüksel KAHRAMAN, ilgili yönetim kadrosu, çalışanlar ve İl Yerel, ulusal basın kuruluşları katılmıştır.   

3-4 Ekim ? Dünya Yürüyüş Günü? ile ilgili bir basın açıklaması yapan İl Sağlık Müdürü Dr. İsmaik KILIÇ;"Her gün 10 bin adım" sloganıyla sağlık çalışanları ellerindeki dövizlerle yürüdü. ´Sağlıklı yaşam için yürü´, ´Sağlık için hareket et obezitenin önüne geç´, ´Stresle baş etmek için spor yap´ yazılı pankartlarla dikkat çeken sağlık çalışanları etkinlik kapsamında 10 bin adım attı. Kayseri Sağlık Müdürü İsmail Kılıç, bu yöndeki programların yıl boyunca devam edeceğini ifade ederek, vatandaşlara da günde "Sağlık için 10 bin adım atın" çağrısı yaptı.

     

   Etkinlik yürüyüşün ardından su ikramıyla son bulmuştur.