Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

HIDIRELLEZDE DEV KATILIM BÜYÜK COŞKU

HIDIRELLEZDE DEV KATILIM BÜYÜK COŞKU

Develi Belediyesi´nin katkılarıyla düzenlenen ve gelenekselleşen Hıdırellez Şenlikleri Yukarı Develi Mahallesi´nde yoğun katılım ve coşkuyla kutlandı.

 

Develi Belediyesi´nin katkılarıyla düzenlenen ve gelenekselleşen Hıdırellez Şenlikleri Yukarı Develi Mahallesi´nde yoğun katılım ve coşkuyla kutlandı.

8 Mayıs sabah 11.00´de başlayan programa şehir içinden ve dışından pek çok davetli katıldı. Ak Parti Kayseri Milletvekili hemşerimiz Sami Dedeoğlu´nun da katıldığı program İstiklal Marşının okunmasının ardından Kuranı Kerim tilaveti ile devam etti.

Programda ilk sözü, programa ev sahipliği yapan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar aldı. Başkan Cabbar Hıdırellez gününün mahiyetine dair açıklamalar yaptıktan sonra Develi Belediyesinin bir yılda yaptığı hizmetleri anlattı. Doğalgaz , altyapı, arıtma tesisi, Aksu Mesire Alanı, Kadın ve Gençlik Merkezi, hastane ve çevre yolu genişletme çalışmalarının son durumu hakkında bilgiler veren Başkan Cabbar ?Bütün bu hizmetlerin yanı sıra hayalimiz olan Seyrani Üniversitesine kavuşma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Seyrani Kampüsünün mimarlarından olan vekilimiz, ağabeyimiz Sayın Sami Dedeoğluna bir kez daha teşekkür ediyorum? diyerek Seyrani Üniversitesi Ya kurulacak! Ya kurulacak! Diyerek bu husustaki istek ve kararlılığını belirtti. Başkan Cabbar, konuşmasının sonunda İstanbul, Ankara, Antalya ve Kayseri´den gelen Develililere de katılımlarından dolayı teşekkürlerini iletti. Başkan Cabbar´ın konuşmasının ardından sözü göreve yeni başlayan Murat Duru aldı. Develi´nin imkan ve potansiyel anlamında bir ili aratmadığını söyleyerek sözlerine başlayan Duru ?Kısa sürede beni bağrınıza basıp bu sıcaklığınızı gösterdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum? diyerek, Hıdırellezin bu birlik ve beraberliği artırmasına vesile olmasını diledi. Programın son konuşmasını Ak Parti Kayseri Milletvekili hemşerimiz Sami Dedeoğlu yaptı. Develide hemşerileriyle birlikte böylesine güzel atmosferi beraber teneffüs etmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek sözlerine başlayan Dedeoğlu, ?Develi için çalışmalarımız gerek burada gerek Ankara ve İstanbul´da büyük özverilerle devam etmektedir. Bizler söz konusu Develi olduğunda bütün fikir ve ideoloji ayrılıklarını bir kenara bırakır, Develi sevdası ile neler yapabiliriz, memleketimizi nasıl kalkındırabiliriz onun derdine düşeriz? dedikten sonra Hıdırellezin mahiyetini anlatarak konuşmasını tamamladı.

Dedeoğlu´nun konuşmasının ardından Mehteran gösterisi ve ney dinletisi ile devam eden program, Develi eski Kaymakamı Enver Ünlü´nün de katkılarıyla Bursa´dan gelen Kılıç Kalkan gösterisi ile devam etti. Halkoyunları derneğinin Folklor gösterilerini sunmasının