Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

´HİMMETDEDE´DE HİZMETLERİMİZ DEVAM EDECEK´

´HİMMETDEDE´DE  HİZMETLERİMİZ DEVAM EDECEK´

Kocasinan Belediyesi, Yeni Kocasinan´ı inşa ederken geçmişten kopmadan tarihi ve kültürel mirası korumayı da ilke ediniyor

Kocasinan Belediyesi, Yeni Kocasinan´ı inşa ederken geçmişten kopmadan tarihi ve kültürel mirası korumayı da ilke ediniyor. Bu çerçevede Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Himmetdede Mahallesi´nde yapılacak olan tarihi caminin restorasyon projesini ve Himmetdede Türbesinin çevre düzenlemesi alanını yerinde inceledi.

İncelemeler sırasında Başkan Çolakbayrakdar´a, Başkan Yardımcısı Ali Bulu´nun yanı sıra Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş ve birim müdürleri eşlik etti.

İlk olarak Himmetdede Muhtarlığı hizmet binasında vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Çolakbayrakdar, bölge sakinlerinin taleplerini dinledi.  Burada vatandaşın sevgi seliyle karşılaşan Başkan Çolakbayrakdar, ardından Himmetdede Türbesini ziyaret etti. Kocasinan Belediyesi´nin Himmetdede Mahallesi´nde yaptığı asfaltlama çalışmalarını yerinde gören Başkan Çolakbayrakdar, mahalle muhtarlarının ve vatandaşların duasını aldı.

İncelemelerin ardından açıklama yapan Başkan Çolakbayrakdar, mahalleye ismini veren Himmetdede Türbesinin çevre düzenlemesiyle yapısına uygun yepyeni bir görünüme kavuşacağını söyledi.

 ?Himmetdede Mahallesi´ni Kayseri´nin giriş kapısı diye nitelendiren Başkan Çolakbayrakdar, ?Himmetdede Mahallesi´nde yol ve kaldırım çalışmalarıyla yoğun bir gayret içerisindeyiz. Altyapı çalışmalarının ardından Kocasinan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, asfalt çalışmalarıyla tonlarca asfalt serimi gerçekleştirdi. Zemini bozuk olan yolları genişletip konfora uygun özel asfalt kullanıldı. Mahallemiz çalışmalarımızla büyük bir değişim, yenilik ve gelişim yaşıyor.? diye konuştu.

Himmetdede Mahallesi´ne yapılması gereken çalışmaları yerinde tespit etmek amacıyla vatandaşla bir araya geldiklerini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar,  ?Camilerimiz kutsal mekanlarımızdır. Camilerimiz bizim ortak kalbimizdir. Bizde burada bulunan tarihi camimizi restore edilmesi için Koruma Kurulu´ndan onaylanmasını bekliyoruz. Projenin onaylanmasından sonra camimizi restore ederek yeniden ibadete açacağız.? dedi.

Başkan Çolakbayrakdar sözlerini, ?Birçok mahallemizde olduğu gibi Himmetdede Mahallemizde de hizmetlerimizi artırarak devam ettireceğiz.? diyerek noktaladı.

Bölge sakinleri ise Kocasinan Belediyesinin hizmetlerinden memnun olduklarını belirterek, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar´a teşekkür etti.