Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

HİSARCIK VE KIRANARDI BÖLGESİ OKULLAR ARASI KİTAP OKUMA YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ.

HİSARCIK VE KIRANARDI BÖLGESİ OKULLAR ARASI KİTAP OKUMA YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ.

 Kayseri Melikgazi İlçe Müftüsü Yahya POLAT´ın koordinesinde, Hisarcık Meydan Cami İmam Hatibi Adem ÖZ ve Hisarcık Kayadibi Cami İmam Hatibi Fatih TÜRKMEN tarafından Hisarcık ve Kıranardı bölgesi  okullar arası ? Kitap Okuma? bilgi yarışması düzenlendi.

 

 Kayseri Melikgazi İlçe Müftüsü Yahya POLAT´ın koordinesinde, Hisarcık Meydan Cami İmam Hatibi Adem ÖZ ve Hisarcık Kayadibi Cami İmam Hatibi Fatih TÜRKMEN tarafından Hisarcık ve Kıranardı bölgesi  okullar arası ? Kitap Okuma? bilgi yarışması düzenlendi. Düzenlenen yarışmanın ödül programı, Melikgazi Belediyesi Hisarcık Konferans salonunda yapıldı.

       Programa, Vali Yardımcısı Ali USLANMAZ, , İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin GÜVEN, Kayseri İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman MALKOÇOĞLU, Melikgazi Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Yüksel KAHRAMAN, Melikgazi İlçe Müftüsü Yahya POLAT, din görevlileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler  katıldı.

    Melikgazi İlçe Müftülüğü tarafından hediye edilen Peygamber Efendimizin hayatının konu edildiği  ?sorulu cevaplı ilmihal bilgisi? ve ?dinimizi öğreniyorum? adlı  kitaplar okutulup bu kitaplar çerçevesinde yapılan yarışmaya Necati Türkmen Yatılı Kız Kur´an Kursu, Hisarcık Erkek Kur´an Kursu Öğrencileri, Hisarcık Medine İmam Hatip Ortaokulu, Hisarcık Fevzi Çakmak Ortaokulu, Kıranardı ortaokulu, Kani Arıkan ortaokulu, Kani Arıkan İmam Hatip ortaokulu Özel Hisarcıklıoğlu Fen Lisesi ve Hisarcık Anadolu Lisesi okullarında öğrenim gören 215 lise ile 455 ortaokul öğrencileri katıldı.

       Hisarcık Erkek Kur´an Kursu Öğrencisi Ömer Faruk DURAN´ın  Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını  yapan Melikgazi İlçe Müftüsü Yahya POLAT,  şunları söyledi: ?Bu kitap okuma projesine öncülük eden imam hatiplerimize teşekkür ediyorum. Müslüman bir toplumuz ama kitap okuma konusunda çok gerilerdeyiz. İslam´la ilgili bilgilerimiz oldukça az. Bu bilgi açığını kapatmak için ortaokul ve lise çağındaki gençlerimize dinî bilgi ve şuur aşılamak büyük bir önem arz etmektedir. Gençlik dönemlerinde dinî duygular edinen, sahih dinî bilgilere sahip olan gençlerimiz, yarınlarını, mukaddes değerlerini, dost ve düşmanlarını tanıyacaklardır. Toplumlarına hiçbir zaman düşman olmayıp onlarla ve değerleriyle barışık olacaklardır.?

          Daha sonra söz alan Melikgazi Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Yüksel Kahraman, şöyle konuştu: ?Hz. Peygamber gibi Kur´an´ın en güzel örneği olmuş birisinin hayatını gençlerle buluşturmak, O´nu gençlerle tanıştırmak amacını güden bu türlü yarışmaların önemi her geçen gün daha da artmaktadır. Gençlerimizin zihinleri, her geçen gün ifsat edilirken, böylesi anlamlı girişimler, bu tür saldırılara karşı önlem olacaktır. Programın hayırlara vesile olmasını ve devamının gelmesini diliyorum.?

       Üçüncü olarak konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman MALKOÇOĞLU ise şu cümlelere yer verdi: ?Öğrencilerimizin değerler eğitimi kapsamında bu tür yarışmalara katılmalarından dolayı mutluluk duyuyoruz. Bu yarışmalar, öğrencilerimizde farkındalık oluşturacaktır. Gönüllülük esasına dayanmasına rağmen bu kadar öğrencinin katılması bizi daha mutlu etmiştir. Bu organizasyonda emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.?

      Konuşmasını yapmak için kürsüdeki yerini alan İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin GÜVEN´de duyduğu mutluluğu aşağıdaki sözleriyle ifade etti: ?Böylesine güzel bir programda bizleri bir araya getiren Rabbimize sonsuz hamd-u senalar olsun. Bu yıl, Hisarcık ve Kıranardı bölgelerindeki okullarımız ve camilerimizin işbirliği içerisinde; cami ve Kur´an Kursu görevlilerimiz ile okul öğretmenlerimizin gayretiyle oluşturduğumuz bu yarışmanın üçüncüsünü gerçekleştirmiş oluyoruz. Daha önceki iki programa da iştirak etmiştim. Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem), ?Amellerin en hayırlısı, az da olsa sürekli olanıdır´ buyurmaktadır. Onun için süreklilik önemlidir. Bu hayırlı işe vesile olan, öncülük eden din gönüllüsü kardeşlerimize teşekkür ediyorum.

        Gençlerimize, falanca artisti, filanca futbolcuyu değil, âlemlere rahmet olarak gönderilen ve aynı zamanda bizim için ahlakıyla en üstün olarak gösterilen örneğimiz, rehberimiz ve öğretmenimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.)´i tanıtmalı ve öğretmeliyiz. İşte bu vesileyle bu kitapları tercih ettik ve isteyen öğrencilerin istifadesine sunduk. Çünkü gelecek nesillerimize bırakabileceğimiz en güzel miras, güzel ahlaktır. Bunu asla unutmamalıyız. En güzel ahlakın sahibi de Peygamber Efendimizdir. Bu yarışma vesilesiyle O´nun ahlakının gençlerimize aşılanmasını istedik.?      

         Son olarak konuşan Vali Yardımcısı Sayın Ali USLANMAZ ise şunlara değindi: ?Peygamber Efendimiz demek, Kur´an demektir. O´nun yaşantısı da İslamiyet demektir. Biz yöneticiler, sizleri geleceğe hazırlarken, aslında ailelerinizi de hazırlıyoruz. Anne ve babalarınız, sizleri böylesi güzel yerlere gönderip bu güzel şeylere dâhil etmekle aslında âhiret yurtlarına azık hazırlamış oluyorlar. Bizler, sizlerin; anne babanıza, milletinize, büyüklerinize saygılı ve ilimli bir şekilde büyümenizi istiyoruz. Onun için bu tür programları tertip ediyoruz. Bu faaliyetlerin yürütülmesinde çaba gösteren bütün görevlilerimize teşekkür ediyorum.?

        Daha sonra kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler hediyelere boğuldu.  Ortaokullar arası kategorisinde birinci olan Hisarcıklıoğlu Fen Lisesi öğrencisi Arif Emre POLAT yarım altın, liseler arası kategorisinde Şehit Tarık Koçoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Fatma KARADEMİR 15 günlük Umre ödülü kazandı. Son olarak İl Müftüsü  Şahin GÜVEN ve Melikgazi İlçe Müftüsü Yahya POLAT tarafından kitap okuma yarışmasının düzenlenmesinde emeği geçen Hisarcık Meydan Camii İmam Hatibi Adem Öz ve Hisarcık Kayadibi Camii İmam Hatibi Fatih TÜRKMEN´e teşekkür belgesi takdim edildi.   

                Hatıra fotoğrafları çekildikten sonra program sona erdi.