Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

HIZLI TRENDE ALTYAPI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

HIZLI  TRENDE  ALTYAPI  ÇALIŞMALARI  DEVAM  EDİYOR

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ´Ulaşım ve iletişimde Yozgat´ adlı broşürde, Ankara-Tiflis bağlantılı İpek Yolu Hızlı Tren Projesi´nin ilk etabını oluşturan Kırıkkale-Yozgat-Sivas arasındaki 251 kilometrelik kesiminde a

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ´Ulaşım ve iletişimde Yozgat´ adlı broşürde, Ankara-Tiflis bağlantılı İpek Yolu Hızlı Tren Projesi´nin ilk etabını oluşturan Kırıkkale-Yozgat-Sivas arasındaki 251 kilometrelik kesiminde altyapı inşaat çalışmalarına 2009 yılında başlanıldığı hatırlatıldı. Bugüne kadar 251 kilometre uzunluğundaki Yozgat´ın Yerköy ilçesinden başlayıp, Sivas Yıldızeli´ne kadar uzanan hattın 143 kilometrelik kesimindeki altyapı çalışmaları tamamlanarak, geçici kabulü yapıldı. 108 kilometrelik kesimde çalışmaların 3 ayrı kesimde devam ettiği ifade edildi. tamamlandığında Yozgat-Ankara arası ulaşımını 45 dakikaya düşürecek olan projeyle ilgili çalışmaların Kırıkkale-Yerköy, Sorgun-Akdağmadeni, Akdağmadeni-Yıldızeli arasında sürdürüldüğü, 850 milyon liraya ihale edilen projenin 2018 yılında tamamlanmasının planlandığı kaydedildi.
ANKARA-SİVAS 2 SAAT 51 DAKİKA
Toplam 602 kilometre uzunluğunda olan Ankara-Sivas demiryolu, güzergahı devam eden projenin devreye sokulmasıyla birlikte 141 kilometre kısalarak, Yozgat üzerinden 461 kilometreye inecek. Seyahat süresi ise demiryolu ile 12 saatten 2 saat 51 dakikaya, 21 saat olan İstanbul-Sivas arası demiryolu ulaşımı ise 5 saat 49 dakika olacak.
YOZGAT MERKEZ OLUYOR
Devam eden Ankara-Tiflis bağlantılı İpek Yolu Yüksek Hızlı Tren projesi dışında ihale aşamasındaki diğer demiryolu projelerinin de devreye sokulmasıyla Yozgat´ın Yerköy ilçesi demiryolu ağlarının kesiştiği merkez haline gelecek. 1 trilyon 900 milyon lira proje tutarındaki Yozgat´ın Yerköy ilçesi ile Kayseri bağlantılı Hızlı Tren Demiryolu projesinin ihale aşamasına geldiği, Yerköy-Kırşehir-Aksaray-Niğde Demiryolu hattıyla ilgili proje çalışmalarının devam ettiği ifade edildi. Ankara-Kayseri ve Ankara-Sivas bağlantılı ulaşımın önemli ayağını oluşturan Ankara-Kırıkkale-Yerköy arası elektrifikasyon Projesi ile ilgili çalışmalara başlanıldığı, önümüzdeki yıl tamamlanmasının planlandığı kaydedildi.