Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

?HİZMET VE YATIRIMLARLA DOLU ÜÇ YIL ?

?HİZMET VE YATIRIMLARLA DOLU ÜÇ YIL ?

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 2015 ve 2017 yıllarında yapılan çalışmaları düzenlediği basın toplantısı ile anlattı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 2015 ve 2017 yıllarında yapılan çalışmaları düzenlediği basın toplantısı ile anlattı. Başkan Çelik, yeni dönem için yeni vizyonlarının, planlı gelişim, estetik dönüşüm, fonksiyonel değişim olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 3 yıllık çalışmalarını anlatmak için Talas ilçesindeki Erguvan Tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.Yaklaşık 2 saat süren  konuşmasına terörü lanetleyerek başlayan Başkan Çelik, ?3 yıl içerisinde neler oldu diye baktığımızda malum FETÖ olayları, 7 Haziran seçimleri, milletvekilliği seçimleri, 15 Temmuz olayları, 16 Nisan referandumu, PKK´nın yaptığı hendek operasyonları, dışarıda DEAŞ, PDY bunların tamamı bizim ülkemiz üzerindeki yaşadığımız olumsuz etkiler? Bütün bu olumsuzluklara rağmen belediyecilik işlerini yaparken, bir taraftan da önümüzdeki yıllarda Kayserililerden dua alacağımız vizyon projelere imza attık´´dedii.

Herkesi dinleyip, her kesime kulak verdiklerini kaydeden Başkan Çelik, ?Anketler ve kamuoyu araştırmaları yaptık. Sivil toplum kuruluşları ve muhtarlarımızla bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunduk.? İfadelerini kullandı. Geleceğe yön verecek çalışmalar yaptıklarını söyleyen Başkan Çelik, ?2015-2017 yılları arasında 1 Milyon 546 bin 857 TL bedelli, 742 ihale yaptık.? şeklinde konuştu.

Başkan Çelik, ulaşımda iddiaları olduğunu dile getirerek, ?Karayolları katlı kavşağını, İstasyon ve Hastane Caddesi katlı kavşağını, Sanayi Odası Katlı Kavşağını yaptık. Birçok yolda, vatandaşların haberi bile olmadan kısa zamanlarda yol genişletme çalışmaları yaptık. 50 ayrı kavşakta düzenleme yaptık. 3 yılda 1 milyon 100 bin ton asfalt kullandık. Raylı sistem Anayurt, Talas, Cumhuriyet Meydanı, Erkilet, Bölge Hastanesi, Belsin hattının projesi tamamlandı. 80 adet otobüs ve İlçelerde taşımacılık yapan 167 adet araç aldık. Elektrikli otobüslerde alarak yakın zamanda Kayserimize kazandırmış olacağız. En az bir tramvay kadar trafiğimizi rahatlatacak. Banliyö hattı çalışmalarımız tamamlandı fakat Demir Yolları ile olan kısım kaldı oda tamamlanırsa hizmete açacağız.? ifadelerini kullandı.
MİNİ TERMİNAL TÜRKİYE´DE BİR İLK

Mini terminal projesini açıklayan Başkan Çelik, 6 ayrı noktada mini terminaller yaparak, şehirlerarası otobüslerin servis hizmetini Büyükşehir Belediyesinin yapacağını söyledi. Kentsel dönüşümde gelinen noktayı aktaran Başkan Çelik, ?Belediyecilik tarihinin en büyük projesi ?Sahabiye´ başladı. Toplam, 4 Milyar TL bedelli yatırım olacak. Herkesin rızasını aldık. Bazı mirasçıların olduğu yerlerde kendi aralarında anlaşmazlıklar oldu. Onlara da bedellinin üstünde ücretleri hesaplarına yatırdık. Sahabiye´de yeşil alan hiç yokken proje tamamlandığında, 350 bin metre kare alan yeşil alan olacak.? dedi.
İLÇELEREDE HİZMET GİTTİ

İlçelerde yatırım hamlesi başlattıklarını söyleyen Başkan Çelik, ?Mesleki eğitimler ilçelerde de başladı. İlçelere kadın ve gençlik merkezleri açtık. 53 tarım makinesini çiftçilerin kullanımına sunduk. 206 süt soğutma tankı ile üreticiye destekledik. Sarız ve Özvatan ilçelerine 2 bin 220 arı kovanı dağıtıldı.? Diye konuştu.

Başkan Çelik, şehir merkezinde de sosyal yaşam merkezleri ve emniyet müdürlüğüne iki ayrı hizmet binası yapıldığını söyleyerek, ?Ayrıca kent ekmeği hizmete açtık. 6 ayda burayı tamamladık. Saatte 17 bin ekmek üretme kapasitesine sahip. Kaliteli ekmeği ucuza halkımıza sunduk. 800 kişilik kütüphane Yaptık. Talas´ta 7/24 kütüphane yapacağız. Yaptığımız kitap fuarı Türkiye´de büyük yankı uyandırdı. 580 Bin ziyaretçiyi kitap fuarında ağırladık. Yazarlar, şairler Kayseri´ye hayran kaldı.? şeklinde konuştu.

Asri mezarlığın, Türkiye´ye örnek olduğunu ifade eden başkan Çelik, ?Gasilhane ve morgu ile yeni hizmet binası yapıldı. Mezarlık camiinin yapımı ise devam ediyor. Her yaraya merhem olmaya gayret ettik. Üç yılda 52 binden fazla sosyal yardım kartı ve iaşe paketi dağıttık. Aşevleri yerine sosyal yardım kartı uygulamasına geçildi. Kayseri Kardeşlik Platformunu oluşturduk. Hayırsever hemşerilerimizle ihtiyaç sahiplerini buluşturacağız. Erciyes´i dünyaya tanıtıyoruz. Farklı Ülkelerden turist çekiyoruz. Her yıl Erciyes´te Uluslararası organizasyonlar yapmaya devam edeceğiz. 3 yılda 30´dan fazla ödül aldık.? diyerek, çalışmalarını noklatadı