Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

İBRADI KIŞA HAZIRLANIYOR

İBRADI KIŞA HAZIRLANIYOR

İbradı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü kış öncesi çalışmalarına hız verdi. Kışın yaşanabilecek bir su taşkınına sebebiyet vermemek ve vatandaşların yağmurlu havada rahatça yaşamlarını sürdürebilmeleri için yoğun bir tempoyla çalışan ekipler

İbradı  Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü kış öncesi çalışmalarına hız verdi. Kışın yaşanabilecek bir su taşkınına sebebiyet vermemek ve vatandaşların yağmurlu havada rahatça yaşamlarını sürdürebilmeleri için yoğun bir tempoyla çalışan ekipler yağmur drenaj kanalları ile mazgalları temizliyor. İlçe merkezinden geçen dere yatağının bakım ve temizliğinin de yapıldığı çalışmalarda  ekipler kışın yağan şiddetli yağmurlarda oluşabilecek su birikintilerinin ve su taşkınlarının önüne geçiyor.

 

Çalışmaları yerinde inceleyen İbradı Belediye Başkanı Av. Serkan Küçükkuru İlçenin dağlık yapısı nedeni ile yükseklere yağan yağmurun bir anda ilçe merkezinde toplandığına dikkat çekerek ‘Olası bir afetin yaşanmaması için gereken önlemleri alıyoruz. Yağmur suyu tahliye hatlarının aşırı yağmurlarda suyu daha çabuk tahliye etmesi için mevcut mazgallar ve drenaj kanallarının temizliği yapılıyor. İlçe merkezinde bulunan dere yatağının da temizliğinin yapıldığı çalışmalarımızda ayrıca hasar görmüş dere istinat duvarlarını da onarıyoruz’ dedi.

 

Çalışmalara aralıksız devam devam edeceklerini belirten Başkan Küçükkuru önümüzdeki günlerde fırtınaları havalarda tehlike oluşturabilecek ağaçların dallarının da budanacağına dikkat çekti.