Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

İDLİB ŞEHİTLERİ ERCİYES’TE ANILDI

İDLİB ŞEHİTLERİ ERCİYES’TE ANILDI

Suriye'nin İdlib kentindeki hava saldırısında şehit olan 34 asker, Erciyes Kayak Merkezi Hacılar Kapı Tesisleri’nde anıldı.

Suriye'nin İdlib kentindeki hava saldırısında şehit olan 34 asker, Erciyes Kayak Merkezi Hacılar Kapı Tesisleri’nde anıldı.
Kayseri'de faaliyet gösteren spor kulüplerine bağlı 130 kayak sporcusu, İdlib'de rejimin saldırısında şehit olan askerleri anmak için Erciyes Kayak Merkezi Hacılar Kapı Tesisleri’nde bir araya geldi. Sporcular,  şehit askerler için 2 bin 650 metre yükseklikten ellerinde Türk bayraklarıyla kayarak indi. Saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşını okuyan sporcular şehitler için dua da etti.
'ŞEHİTLER TEPESİ BOŞ DEĞİLDİR'
Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Türk askerlerinin Suriye'de barış ve huzuru sağlamak için bulunduğunu kaydederek, "Böylesine kutsal bir görevi yerine getiren kahraman vatan evlatlarına uzanan elleri kırıyoruz, kırmaya da devam edeceğiz. Türkiye haklı mücadelesinden hiçbir zaman geri durmayacaktır. Hiçbir şehidinin kanını yerde bırakmayacaktır. Hiçbir ihaneti unutmayacaktır. Kanlarıyla bu toprakları bize vatan kılan tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Zulme karşı verdiğimiz hak mücadelesi sonuna kadar devam edecektir. Şehitler tepesi boş değildir, boş kalmayacaktır" dedi.