Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI

İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI

Kayseri´de gerçekleştirilen yatırımların ve sosyo-ekonomik gelişmelerin yerel ve bölgesel kalkınma perspektifiyle değerlendirildiği, bunlara ilişkin sorunların çözülmesinde ve sahip olunan potansiyelin değerlendirilmesinde kuruluşlar arası işbirliği ve ko

Kayseri´de gerçekleştirilen yatırımların ve sosyo-ekonomik gelişmelerin yerel ve bölgesel kalkınma perspektifiyle değerlendirildiği, bunlara ilişkin sorunların çözülmesinde ve sahip olunan potansiyelin değerlendirilmesinde kuruluşlar arası işbirliği ve koordinasyonun sağlanması amacıyla yapılan 2017 yılı dördüncü dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Süleyman Kamçı başkanlığında toplandı.
 
Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) Toplantı Salonu´nda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Kamçı, Vali Yardımcısı Baha Başçelik, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri katıldı
 
Vali Kamçı, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, yılın dördüncü dönem toplantısında 2017 yılı Yatırım Programında yer alan ve ilimizde kamu kurum ve kuruluşlarınca gerçekleştirilen yatırımların 30 Eylül 2017 tarihi itibariyle gerçekleşme durumunun değerlendirmesinin yapılacağını belirterek, 30 Eylül 2017 tarihi itibariyle, yatırımcı kuruluşlardan alınan ?İzleme Raporları? ve ?Yatırımcı Kuruluş Dönem Raporlarına? göre toplam proje sayısının 470 olarak tespit edildiğini belirtti.
 
Vali Kamçı konuşmasının devamında ilimizde yapılan yatırımlarla ilgili şu bilgileri verdi:
 
 ?Mahalli İdareler yatırımları hariç olmak üzere, belirtilen projeler için öngörülen ödenekler yaklaşık 1 Milyar 813 Milyon TL olup, bu ödeneklerden dönem içerisinde yaklaşık 1 Milyar 403 Milyon TL nakdi harcama yapılmıştır. Parasal gerçekleşme oranı ise yüzde 77 olmuştur. Mahalli İdareler yatırımlarında ise toplam proje sayısı 531 olarak tespit edilmiştir. Bu projeler için öngörülen ödenekler ise yaklaşık 1 Milyar 322 Milyon TL olup, bu ödeneklerden dönem içerisinde yaklaşık, 535 Milyon TL nakdi harcama yapılmıştır. Parasal gerçekleşme oranı ise yüzde 40 olmuştur. İlimizdeki Yatırımcı Kuruluşların yatırımları ile Mahalli İdare yatırımları birlikte değerlendirildiğinde ise;  1001 proje için 3 Milyar 135 Milyon TL´lik öngörülen yatırımlardan yaklaşık 1 Milyar 938 Milyon TL nakdi harcama yapılmıştır. Parasal gerçekleşme oranı ise yüzde 62 olarak gerçekleşmiştir.?
 
Konuşmanın ardından toplantıda, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri ile temsilcileri, Kayseri´de yürütülen ve programlanan yatırım ve projelerle ilgili toplantıya katılanlara bilgiler verdi.