Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

İL MÜFTÜSÜ DOÇ. DR. ŞAHİN GÜVEN BÜNYAN´DA KONFERANS VERDİ.

İL MÜFTÜSÜ DOÇ. DR. ŞAHİN GÜVEN BÜNYAN´DA  KONFERANS VERDİ.

Bünyan İlçe Müftülüğü tarafından 2016 yılı Kutlu doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde ?Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet? konulu konferans düzenlendi.

 

 

Bünyan İlçe Müftülüğü tarafından 2016 yılı Kutlu doğum haftası etkinlikleri çerçevesinde ?Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet? konulu konferans düzenlendi.

 

19.04.2016 Salı günü Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonu´nda düzenlenen konferansa İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven konuşmacı olarak katıldı.

 

İlk olarak Bünyan İlçe Müftülüğü´nü ziyaret eden İl Müftüsü Güven, Bünyan İlçe Müftüsü Abdürrahim İnanç´tan, müftülük çalışmaları ve Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri hakkında bilgi aldı.

 

Konferansa Bünyan İlçe Kaymakamı Deniz Zeyrek, Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, İl Müftü Yardımcılarımız Atıf Akşit, Salih Sezik, İlçe Müftüsü Abdürrahim İnanç, İlçe Emniyet Müdürü Zekai Aygün ve Ak Parti İlçe Başkanı Savaş Gökçe katıldı.

 

Kur´an-ı Kerim tilavetinin ardından konferansın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü İnanç, ?Kutlu Doğum Haftası´´ bireysel ve sosyal hayatımız açısından önem arz eden temaları aziz milletimizin gündemine taşımaya, özelde toplumumuzu, genelde ise tüm insanlığı Hz. Peygamber´in (s.a.v)´in çağlar üstü örnekliğiyle, rahmet yüklü mesajlarıyla buluşturmak için gayret gösterilir. Kutlu Doğum Haftası vesilesiyle yapılan bütün etkinlikler bu gaye etrafında şekillenmektedir. Peygamberimizi anmak bu duygu ve düşünceleri hatırlamaktan bağımsız düşünülemez. Bugün körelmeye yüz tutmuş hassasiyetler, kulluğu unutmuş zihinler, hırs, tamah, kibir ve güç tutkusuyla kararmış kalpler, belleğini yitirmiş, medeniyetinin değerlerini heba etmiş toplumlar onun mevlidini idrak ederek Peygamber Efendimiz (s.a.v)´in örnekliği ve rehberliğiyle yeniden bir doğuşa muhtaçtır.? dedi.

 

Belediye Başkanı Sayın Şinasi Gülcüoğlu ise ?Alemlere Rahmet Efendimiz´in dünyaya teşrif ettiği bir haftadayız. İnsanlık tarihinin hiç bu kadar tevhid ve vahdete ihtiyaç duymadığı bu günlerde küresel emperyalizme karşı küresel adaletle, İslâmî ahlakla, Efendimiz´in ahlakıyla birbirimize yaklaşabilmenin güzelliği içerisindeyiz. Bugün dış devletler İslam´ı bir terör dini olarak göstermeye çalışıyorlar. İslamı terörle bağdaştırmaya çalışan emperyalist güçler yanı başımızda Suriye´de, Irak´ta katliamlar yapmakta. İslam ve terörizm asla bir araya gelmeyecek iki kavramdır. Bu iki kavramı kimse asla birleştiremeyecek. İşte burada tüm hanımefendilere, gençlere, beyefendilere çok büyük iş düşüyor. Oluşturulmak istenen bu İslamofobiayı sizler Efendimiz´in ahlakını örnek alarak yıkacaksınız.? diyerek sözlerine son verdi.

 

İlçe Kaymakamı Sayın Deniz Zeyrek ise, ?Salonumuzu Peygamber aşkıyla dolduran tüm Bünyan halkına teşekkür ediyorum. Cuma günü ilçemizde göreve başladım. Cenab-ı Hakk´a da bana bu kutlu haftada göreve başlamayı nasip ettiği için hamd ediyorum. Peygamberimiz İslamiyet´in başında yalnızdı, etrafında pek inanan yoktu. Hicretle beraber Medine´ye İslam´ı, özellikle birlik ve beraberliği götürmüşlerdir. Onların İslamlaştırdığı topraklarda 1400 yıl sonra maalesef bizler ayrışmaya, beraberlik yerine ayrılığa düştük. Tekrar bir olmak beraber olmak ümidiyle, hepinize teşekkür ediyorum.? diyerek konuşmalarına son verdi.

 

İl Müftüsü Güven ise, ?Kıymetli kardeşlerim, insanlık alemi yolunu şaşırdığı zamanlarda onlara peygamberler gönderdi. Allah´u Teâlâ peygamberleri vasıtasıyla biz insanlara, yol

rehberimiz olan, kılavuzumuz olan kitaplar gönderdi. Bu kitapların sonuncusu Kur´an-ı Kerim, peygamberlerin sonuncusu Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v)´dir. Kardeşlerim, Allah bizlere Kur´an-ı Kerim´i okuyalım, anlayalım ve hayatımızda yaşayalım diye gönderdi. Bu dünya hayatını yaşarken onun göndermiş olduğu emirleri ve nehiyleri uygulayalım diye gönderdi. Kur´an-ı Kerim´i okumasını bilmeyen Bünyan´lı kardeşlerim, ilk yapacağımız şey Kur´an-ı Kerim okumasını öğrenmek olmalı. Öncelikle bizim Kur´an kurslarımızın kapısı hepinize açık. Kıymetli beyefendiler, sevgili gençler! Şu hayatımızda öncelikli görev olarak Kur´an okumayı öğrenmek, anlamak ve hayatımızda uygulamak gelmeli. Artık ülkemizde Diyanet İşleri Başkanlığı 04-06 yaşındaki yavrularımıza Kur´an öğrenebilmeleri için Kur´an kursları açıyor. Bünyan´ımızda da bu kurslarımızdan var. Artık biz küçük çocuklarımıza ahlak eğitimi, değerler eğitimi veriyoruz. Bu da yetmiyor.

 

Efendimizin hayatını da en iyi şekilde öğrenmeli ve hayatımıza aksettirmeliyiz. Çünkü ayette buyrulduğu üzere Allah Rasulü´nde bizler için güzel örnek vardır. Efendimiz nasıl babaydı, nasıl bir dedeydi, bunu bilmek zorundayız. Hanımlar, Efendimizin temiz ve pak eşleri nasıl bir eşti, bunları öğrenmeli ve onlar gibi olmalı. Peygamberimiz bir devlet başkanıydı. Kıymetli yöneticilerimiz de Efendimiz gibi yönetici olmak zorundalar. Hayatımızı Kelime-i Tevhide uygun olarak yaşamamız gerekir. Kelime-i Tevhid´i alimlerimiz iki kısımda inceler; 1 Tevhid-i Uluhiyyet, 2 Tevhid-i Rububiyyet? Tevhid-i Uluhiyyet demek Allah´ın bu dünyada her şeyi yaratan olduğunu bilmek demektir. Bu konuda sadece Müslümanların değil müşriklerin bile neredeyse sorunu yok. Müşrikler bile herşeyi yaratanın Allah olduğunu biliyor ve ikrar ediyorlar. Esas sorun Tevhid-i Rububiyyette başlıyor. İnsanların şirke bulaşmasının en büyük sebebi Tevhid-i Rububiyyettir. Bir kısmı diyor ki Allah bizi yarattı kenara çekildi, bizi başıboş bıraktı. Bir kısmı diyor ki Allah bizi yarattı ama rızkımızı biz kazanıyoruz. Hâlbuki ona da rızkı veren Allah. Bir kısmı diyor ki Allah bizi yarattı ama karşımasın benim işime, yeryüzünün düzenini ben koyarım. Oysa Allah alemlerin Rabb´idir. Yani alemleri idare eder, alemleri rızıklandırır, alemleri korur ve gözetir. Günde beş vakit namazlarımızda hep okuyor.? Elhamdulillahi Rabbi´l-alemin diyoruz. Biz bunu kabul ediyoruz. Yine kimse kimseyi hor ve hakir görmemeli. Öyle bir toplum oluşturalım ki herkes birbiriyle kardeş olsun, kardeşçe yaşasın. Peygamberimizin oluşturduğu islam toplumuna bakalım. Etrafına bakalım. Bilal-i Habeş´i vardı. Habeşistanlı Bilal. Selman-ı Farisi vardı. İranlı Selman, Suhayb-i Rumi vardı; Anadolulu Suhayb? Onun etrafından her ırktan, her yaştan, her cinsten insan vardı. Biz de onlar gibi kardeş olacağız. Bizim başımızdaki en büyük belalardan birisi ırkçılık belası. Bunu bizim başımıza düşmanlarımız sardı. Şöyle bir Çanakkale´ye bakın, bakarsınız Kayseri´den Mehmet, Diyarbakır´dan Ali, Edirne´den Ahmet, Saraybosna´dan, Suriye´den, Halep´ten İnsanlar? Evet bizler birdik. Tekrar bir olmalıyız. Hepimiz bu dinin mensuplarıyız.? diye konuştu.

 

İl Müftüsü Güven, salonu tıklım tıklım doldurarak can kulağı ile dinleyen Bünyanlılara teşekkür etti. Yapılan gül takdiminin ve duanın ardından program sona erdi.