Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

İL MÜFTÜSÜ GÜVEN KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA YOZGAT´IN İLÇELERİNDE KONFERANS VERDİ

İL MÜFTÜSÜ  GÜVEN KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA YOZGAT´IN İLÇELERİNDE KONFERANS VERDİ

İl Müftüsü Güven 12.04.2016 Salı günü, 11.00´da Yenifakılı Anadolu Lisesi Konferans Salonu´nda, 13.30´da Çandır Belediyesi Konferans Salonu´nda, 17.00´da Boğazlıyan Belediyesi Konferans Salonu´nda, 20.00´da da Sarıkaya Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü

 

 

 

İl Müftüsü Güven 12.04.2016 Salı günü, 11.00´da Yenifakılı Anadolu Lisesi Konferans Salonu´nda, 13.30´da Çandır Belediyesi Konferans Salonu´nda, 17.00´da Boğazlıyan Belediyesi Konferans Salonu´nda, 20.00´da da Sarıkaya Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu´nda konferanslar verdi.

 

Konferanslarda konuşan İl Müftüsü Güven, ?Kutlu Doğum Haftası programlarının amacı insanlara Peygamber Efendimiz (s.a.v.)´in mesajını ulaştırmaktır. Allah Rasulü (s.a.v.)´ i sevmek demek onun yolundan gitmek demektir. Allah Rasulü´nü sevmek demek Mümin kardeşini sevmek demektir. Allah Rasulü´nü sevmek demek kardeşini sevmek demektir. Allah Rasulü´nü sevmek demek onun gibi yaşamak demektir. Allah Teâlâ Ahzab Suresi 21. Ayeti Kerime´de ?Andolsun, Allah´ın Resûlünde sizin için; Allah´a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah´ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnekler vardır? buyuruyor.

 

Bizler hem kendimizi hem insanlığı yüceltmek istiyorsak, kokuşmuş Dünya´yı yeniden diriltmek istiyorsak önce dinimizi sahih kaynaklardan öğrenerek ihlas ve samimiyetle yaşamalıyız. Müslümanlık davası birlik davasıdır. Birlik olursak vahdeti oluşturabiliriz. Komşular, arkadaşlar, akrabalar arasındaki ufak çöpleri göz ardı etmeliyiz. Sen ben yok biz varız. Müslümanların bir ve diri olması gerekir. Kardeşimizi, arkadaşımızı, komşumuzu kendimize tercih edebilmeliyiz. Onların cenazesine, düğününe gitmeli böylece dostluklarımızı pekiştirmeliyiz. İçimizde namaz tembellerimiz var. Ahirette ilk sorulacak sual namazını kıldın mı olacak. Gelin şu Kutlu Doğum Haftası´nı namaza başlamak için bir vesile eyleyin. Şu dünya için çalıştığımızın kat kat fazlasını ahiret için yatırım yapmalıyız. Geleceğimize yatırım yapmalı, ahiretimize azık hazırlamalıyız? dedi.