Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

İL MÜFTÜSÜDEN HİZMET İÇİ EĞİTİM KURSUNA ZİYARET

İL MÜFTÜSÜDEN HİZMET İÇİ EĞİTİM KURSUNA ZİYARET

Kocasinan İlçe Müftülüğü bünyesinde yaygın din eğitimi kapsamında yürütülen hizmetlerin etkinlik ve verimliliğinin arttırılması, hizmet kalitesinin yükseltilmesi amacıyla Kur´an Kursu Öğreticilerine yönelik ?Kur´an-ı Kerim Hizmet İçi Eğitim Kursu? ve ?04-

 

Kocasinan İlçe Müftülüğü bünyesinde yaygın din eğitimi kapsamında yürütülen hizmetlerin etkinlik ve verimliliğinin arttırılması, hizmet kalitesinin yükseltilmesi amacıyla Kur´an Kursu Öğreticilerine yönelik ?Kur´an-ı Kerim Hizmet İçi Eğitim Kursu? ve ?04-06 Yaş Grubu Okul Öncesi Eğitim Semineri? Fahrettin Bakır Kur´an Kursu´nda devam etmektedir.

21.03.2016-12.05.2016 tarihleri arasında yapılacak olan Kur´an-ı Kerim Hizmet içi Eğitim Kursuna 18 Kur´an Kursu öğreticisi ve 04-06 Yaş Grubu Okul Öncesi Eğitim Seminerine 21 Kur´an Kursu öğreticisinin katılımlarıyla haftada dört gün devam etmekte olan kursta, Kur´an-ı Kerim´i okumaya giriş, tecvid uygulamaları, talim üzere  ezbere  okuma, talim üzere yüzüne  okuma, 04-06 Yaş Grubu Okul Öncesi Eğitim Becerisi Geliştirme dersleri işlenecek. 

30.03.2016 Çarşamba günü İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven ve Kocasinan İlçe Müftüsü Yahya Çankaya Fahrettin Bakır Kur´an Kursu´na giderek Hizmet içi Eğitim Kursuna katılan Kur´an Kursu Öğreticilerini ziyaret etti.

İl Müftüsü Güven, ?Eğer bir toplumu değiştirmek istiyorsak önce kendimizden başlamalıyız. Eğitim işi bir aşk, bir adanmışlık işidir. Eğer mesleğimizi sevmiyorsak bu mesleği yapamayız. Hepimiz güzel örnek olmalıyız. Eğer biz güzel örnek olursak çevremizdeki birçok kötülüğe engel oluruz.? dedi.

Daha sonra Kocasinan İlçesi Kümeevler mahallesinde yapımı devam eden Ravza Camii inşaatını ziyaret ederek inşaatın iç ve dış çevre düzenlemeleri  ile ilgili eksiklikleri yerinde tespit eden müftümüz eksikliklerin giderilmesi konusunda gerekli girişimleri başlattı ve talimatını verdi.