Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

İL MÜFTÜSÜDEN MİNİK SPORCULARLA SÖYLEŞİ

İL MÜFTÜSÜDEN MİNİK SPORCULARLA SÖYLEŞİ

Kayseri Valiliği tarafından koordine edilen ve İÇLERİNDE İl Müftülüğünün de bulunduğu toplam 16 paydaş kurum ve kuruluşlar ile yürütülen ve Nisan 2014 tarihinde uygulamaya konulan ?İpeksi Dokunuş İle Sokaktan Madalyaya Uzanan Eller Projesi´ içerisinde 15

 

 

Kayseri Valiliği tarafından koordine edilen ve İÇLERİNDE İl Müftülüğünün de bulunduğu toplam 16 paydaş kurum ve kuruluşlar ile yürütülen ve Nisan 2014 tarihinde uygulamaya konulan ?İpeksi Dokunuş İle Sokaktan Madalyaya Uzanan Eller Projesi´ içerisinde 1500 çocuk ve gence 15 farklı spor salonunda 15 uzman eğitici eşliğinde Taekwondo eğitimleri verilmeye devam edilmektedir.

 

Proje kapsamında sosyo-ekonomik imkânsızlıklar yüzünden suç işlemeye meyilli, suçtan zarar görmüş ve yetenekleri olduğu halde maddi sebeplerden dolayı spor yapamayan 7-14 yaş arası çocuk ve gence Türkiye Taekwondo Federasyonu uzmanları eşliğinde verilecek eğitimlerle ahlaklı ve spor kültürü oluşmuş gençlerin yetiştirilmesi ile Avrupa, Dünya ve Olimpiyatlarda ülkemizi gururlandıracak başarılar hedeflenmektedir.

 

?İpeksi Dokunuş ile Sokaktan Madalyaya Uzanan Eller Projesi? kapsamında Emniyet Spor Kulübü Spor Salonu´nda sporculara yönelik İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven´in konuşmacı olarak katıldığı söyleşi düzenlendi.

 

Söyleşi programına, İl Müftüsü Sayın Güven, Emniyet Spor Kulübü Başkanı Saffet Aslan, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli, Milli Takımlar Taekwondo Antrenörü Hasan Keleş, Proje içerisinde yer alan yaklaşık 350 öğrenci ve velileri katıldı.

 

Söyleşide öğrencilere seslenen İl Müftüsu Sayın Güven, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerin kendisine, ailesine, çevresine, milletine, devletine ve dinine yakışır birer insan olarak yetişmelerini isteyen Güven, ?Hepiniz buraya farklı mahallelerden, farklı okullardan gelerek burada bu sporu yapıyorsunuz. Gençler, burada bir araya gelerek birlik ve beraberlik duyguları içinde çalışıyor ve zararlı alışkanlıklardan uzak duruyorlar. İnsanlar doğar, büyür ve eceli geldiğinde de bu dünyadan ayrılır. Herkesin bu dünyada faydalı birer insanlar olarak yaşayabilmesi için topluma faydalı olmaları gerekir. Hepiniz eğitim görmek adına okullara gidiyorsunuz. Almış olduğunuz bu eğitimler gelecekte hem eğitim olarak hem iş olarak hem de yaşam tarzı olarak size fayda sağlayacaktır. Ben hepinizin dinine diyanetine yakışan, vatanını ve milletini seven bireyler olarak yetişmenizi temenni ediyorum.? dedi.

 

Daha sonra gençlerin, kendilerini yaratan Rablerine karşı sorumluluklarını, başta anne-baba ve akrabaları olmak üzere bütün insanlara karşı görev ve sorumluluklarını, son olarak da diğer mahlûkata ve çevreye karşı görev ve sorumluluklarını anlatan bir konuşma yaptı.