Bugün, 19 Mart 2024 Salı

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ BENLİ ?KAYSERİ´DE BU YIL 240 BİN KİŞİ ORGAN BAĞIŞI YAPTI?

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ BENLİ ?KAYSERİ´DE BU YIL 240 BİN KİŞİ ORGAN BAĞIŞI YAPTI?

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü 3-9 Kasım ?Organ Bağışı Haftası? etkinlikleri çerçevesinde Sağlık Hizmetleri Başkanlığına bağlı İzleme, Değerlendirme ve Denetim Birimi tarafından Cumhuriyet Meydanı´nda farkındalık standı açıldı.

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü 3-9 Kasım ?Organ Bağışı Haftası? etkinlikleri çerçevesinde Sağlık Hizmetleri Başkanlığına bağlı İzleme, Değerlendirme ve Denetim Birimi tarafından Cumhuriyet Meydanı´nda farkındalık standı açıldı.

Organ bağışı stant açılışında konuşan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, organ bağışının önemine vurgu yaparak ? İnsanın serbest iradesi veya yakınları vasıtası ile organlarının başka organ bekleyen hastalara verilmesine organ nakli diyoruz. Bunun gönüllülük esasına göre tevdi edilmesine de organ bağışı diyoruz. Bazı hastalıklar özellikle karaciğer ve böbrek sadece organ nakli ile tedavi edilebiliyor. Dünyada böbrek ve karaciğer nakli konularında başarı oranı çok yüksek. Ülkemizdeki cerrahi gücün de dünya standartlarının üzerinde olmasından dolayı yurt dışından da birçok nakil gelmektedir. Doku naklinde ise Erciyes Üniversitesi; nakil merkezi olarak geçmektedir.  Şehir Hastanesinde de nakil ekibi oluşturmak için çalışmalarımız devam etmekte olup önümüzdeki sene inşallah Kayseri Şehir Hastanesinde de nakil yapacağız" dedi.

2013 yılından bu zamana kadar 1601 organ bağışı yapıldığını vurgulayan İl Sağlık Müdürü Benli, " 2018 yılında ilimizde 240 organ bağışı yapılmıştır. Organ bağışı önemli. Hepimizin bildiği gibi Peygamber Efendimizin de bu konuda ?Kim Bir İnsanı Yaşatırsa Tüm Alemi Yaşatmıştır? şeklinde düsturu var. Organ bağışı yaparak insanlığın yaşamasına yardımcı olmak gerekir. Organ bağışı için İl Sağlık Müdürlükleri, Aile Hekimlikleri veya organ bağış merkezlerine müracaat edebilirsiniz. Biz de bugün burada organ bağışımızı gerçekleştirdik. Organ bağışı yapmaya herkesi davet ediyorum? diye konuştu.