Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

İL YÜKSEKÖĞRETİM GÜVENLİK KURULU TOPLANDI

İL YÜKSEKÖĞRETİM GÜVENLİK KURULU TOPLANDI

Vali Orhan Düzgün, 2´si devlet 4 üniversitesi bulunan ve 65 bin öğrencinin yükseköğrenim gördüğü Kayseri´de, yeni akademik yılın başlamasıyla birlikte İl Yükseköğretim Güvenlik Kurulu´nu topladı.

 

 

?

Vali Orhan Düzgün, 2´si devlet 4 üniversitesi bulunan ve 65 bin öğrencinin yükseköğrenim gördüğü Kayseri´de, yeni akademik yılın başlamasıyla birlikte İl Yükseköğretim Güvenlik Kurulu´nu topladı.

Vali Düzgün başkanlığında Valilik Toplantı Salonu´nda düzenlenen toplantıya Erciyes Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Hamza Çakır, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Dursun Mat, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Uysal, Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Sakin Terzi ve ilgili kamu kurumlarının yöneticileri katıldı.

Vali Düzgün, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Kayseri´nin 2´si devlet 4 üniversitesi ile Anadolu´daki birçok kente göre üniversiteler bakımından zengin bir il olduğunu ifade ederek, Türkiye´nin dört bir tarafından kente okumaya gelen üniversite öğrencilerinin Türkiye´nin en başarılı üniversiteleri arasında yer alan Kayseri üniversitelerini tercih etmelerinin memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Birçok alanda gelişen Kayseri´nin yükseköğretimde de önemli atılımlar gerçekleştirdiğini ve birçok ilke imza atıldığını hatırlatan Vali Düzgün, yükseköğretim kurumlarında eğitim-öğretim faaliyetinin sağlıklı şekilde sürdürülebilmesi adına gerekli tedbirleri alarak sorunsuz bir yıl geçirmeyi dilediklerini söyledi.

Bu amaçla, 2015/2016 Akademik Yılının başlaması vesilesiyle genel bir değerlendirme yapmak ve görülen eksikleri gidermek adına İl Yükseköğretim Güvenlik Kurulu´nun toplandığını ifade eden Vali Düzgün, başta güvenlik olmak üzere fiziki düzenlemeleri de içeren çalışmalar yürütüldüğünü işaret ederek, üniversitelerin kampüslerinde, yükseköğretim kurumlarında ve üniversite öğrenci yurtlarında huzur ortamının sağlanması amacıyla gerekli önlemlerin alındığını vurguladı.

Vali Düzgün, ticaret ve sanayi kenti olarak bilinen Kayseri´nin önemli yatırımları ve altyapı çalışmalarını gerçekleştirerek aynı zamanda 4 üniversitenin bulunduğu ?Bilim Kenti? kenti olma yolunda ilerlediğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Halen dört üniversitemizle, 33 fakültemizle, altmış beş bin öğrencimizle Kayseri bundan sonra bir üniversiteler kenti, bir bilim kenti olma yolunda.Üniversite öğrencilerimizin bulunduğu ortamların güvenliğinin sağlanması ve eğitim-öğretim faaliyetlerinin aksatılmadan yürütülmesi önem arz etmektedir. Bu amaçla gerçekleştirdiğimiz toplantıda oluşabilecek tehlike unsurlarını değerlendirmek, değerli anne, babaların bizlere emaneti olan öğrencilerimizin daha güvenli ve huzurlu bir şekilde eğitim faaliyetlerini sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla yürütülen çalışmaları gözden geçiriyoruz. Gerek Emniyet birimlerimiz, gerekse de üniversitelerde yer alan güvenlik görevlileri marifetiyle gerekli önlemler alınmaktadır.?

Vali Düzgün, üniversite öğrencilerine de çağrıda bulunarak, sosyal medya üzerinden rahatsız edilen öğrencilerin bu durumu güvenlik güçlerine bildirmeleri halinde kendilerine yardımcı olunacağını ifade etti.

Sosyal medyada kötü niyetli kişilerin de bulunduğunu ve buna yönelik Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Müdürlüğü´nün konuyla ilgili talimatlandırıldığını ifade eden Vali Düzgün, şöyle konuştu:

"Degerli öğrencilerimizin de dikkat etmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Bunların başında değişen ve gelişen bilgi ve iletişim teknolojileri ile çok önemli bir konuma gelen sosyal medya gelmektedir. Çocuklarımızın bilgiye ulaşmasında önemli katkısı olan sosyal medyanın, kötü niyetli kişiler tarafından farklı amaçlarla kullanıldığını da görmekteyiz. Suç unsuru teşkil edecek, eğitim-öğretim faaliyetlerini kısıtlayacak ve öğrencilerimizi suça yönlendirecek paylaşımlarla mücadelede bu anlamda önem kazanmaktadır. Bu durumlarla karşılaşan ve rahatsız edilen öğrencilerimizin de Emniyet´e bizzat başvurarak ya da 155 hattına ihbarlarını iletmeleri halinde suç unsurlarını gerçekleştiren kişiler hakkında gerekli incelemeler ve takibat yapılacaktır.?

Vali Düzgün, yeni akademik yılda öğrencilere ve eğitimcilere de başarılı bir akademik yıl temennisinde bulundu.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından üniversitelerin güvenliğine yönelik sunumun yapıldığı İl Yükseköğretim Güvenlik Kurulu daha sonra gündemmaddelerinin görüşülüp, karara bağlanmasıyla sona erdi.