Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

İL PANDEMİ KURULU TOPLANDI

İL PANDEMİ KURULU TOPLANDI

Kayseri'de Koronavirüs salgınının önlenmesi için kurulan İl Pandemi Kurulu Vali Şehmus Günaydın başkanlığında bir kez daha toplandı.

Kayseri'de Koronavirüs salgınının önlenmesi için kurulan İl Pandemi Kurulu Vali Şehmus Günaydın başkanlığında bir kez daha toplandı. Video konferansla yapılan toplantıya İl Pandemi Kurulu Üyesi olan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da katıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın da katıldığı İl Pandemi Kurulu Toplantısı’nda Covid 19 süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunuldu. Yapılan çalışmalarda kurum ve kuruluşların üstlendiği görevlere de değinilen toplantıda, sürecin bundan sonra nasıl ilerleyeceğine ilişkin değerlendirmeler yapıldı.
İl Pandemi Kurulu Toplantısı’na katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da sürecin Kayseri’de başarıyla yürütüldüğünü belirtti ve bundan sonra da rehavete kapılmadan aynı hassasiyetle önlemlere uyulması gerektiğini söyledi. Başkan Büyükkılıç, “Öncelikle sağlık müdürümüze ve kıymetli ekibine teşekkür ediyorum. Filyaslon uygulamalarıyla Türkiye genelinde bildiğim kadarıyla ilk üçün içerisinde yer aldı. Bu yapılan çalışmalarında sonucu olarak ister istemez belki şehrimizde bir miktar rakamların algısı oluştu. Ancak; bizlerin tespit o yapmaması o vakaların pozitif vakaların olmadığı anlamına gelmez. Toplum içerisinde taşıyıcı rolünde olan ama bizlerin tespit edemediği, bilgimizin olmadığı ve her gördüğümüz kişiyi sanki taşıyıcıymış gibi değerlendirme görüşün doğru olduğu bu süreç içerisinde  bu algıyla hareket etmek istediğimizi ben buradan paylaşmak istiyorum. O açıdan işi önemsemeli ve ciddiye almalıyız” dedi. Huzurevinde de hiç hastalık yaşanmadığını belirten Memduh Büyükkılıç, “Huzurevinde, ne 142 tane misafirimizde ne de çalışanlarımızda bir tane pozitif çıkmadı. Buradaki daha önce karantina mantığıyla almış olduğumuz önlemler, ziyaretçiye kapatmış olmamız,çalışanlarımızı da karantinaya almış olmamız bunda en büyük kazanımı sağladı. O açıdan ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
İZOLASYONU SÜRDÜRMELİYİZ
 
Covid 19 salgınındaki vakalarda yaşanan düşüşün ardından bazı büyükşehirlerde kalkan yasaklara ve bundan sondaki süreçte yapılması gerekenlere değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Elbette, ilk yedi şehrin içerisine girmek isterdik. Ama bu belki bir miktar görevi ihmal etmeyi, ya da kamuoyu tarafından nasıl olsa şehrimiz temizmiş, herhangi bir sorun yokmuş kanaatinin yanında şunları söyleyerek görüşümü de paylaşmak istiyorum. Vaki olanda hayır vardır, geç olsun güç olmasın. İnşallah bu anlayış içerisinde bizler sorumluluk alanlarımızı örnek teşkil edecek olan sözlerimizi çok daha dikkatli konuşarak, paylaşarak önümüzdeki süreçte şehrimizin adeta üzerine titremeli ve korumalıyız. Elbette, Kayseri sırf Kayseri’den ibaret değil, etrafında 8 ili de kapsayacak şekilde bir bölge şehri. Hem hizmet bağlamında, hem de cazibe merkezi olması bağlamında. O açıdan Kayseri hepimiz için önemli. Bölge için ve ülkemiz için önemli . Yatırımcılarımız açısından önemli. İşte bu bütün hassasiyetleri göz önüne alarak, izolasyonları sürdürmeliyiz. Karantina konusunda gerekli hassasiyetleri göstermeliyiz. Ancak mahalle bazında ya da ilçe bazında karantinalardan çok, uygulamalarımız da gözlemlediğimiz gibi hane bazında izolasyonların ya da apartman bazında  veyahut kurum bazında izolasyonların doğru olacağı kanaatindeyim. Markette bir şey çıkmışsa eğer ki oranın korunması, izole edilmesi  ve yaklaşılmaması kanaati içerisindeyim. Şimdi pazar yerlerindeki hassasiyet tabii ki önemli. Bu konuda çok değerli ilçe belediye başkanı kardeşlerimiz de gerekli hassasiyeti gösteriyor” dedi