Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

?İLMİYLE AMİL OLAN ÂLİM ŞAHSİYETLERE İHTİYACIMIZ VAR!?

?İLMİYLE AMİL OLAN ÂLİM ŞAHSİYETLERE İHTİYACIMIZ VAR!?

Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Yüksek Öğrenim Öğrencileri Yaz Kampı´ndaki kız öğrencilere, Şehit Mehmet Polat İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda; erkek öğrencilere de Uluslararası Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İ

 

Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Yüksek Öğrenim Öğrencileri Yaz Kampı´ndaki kız öğrencilere, Şehit Mehmet Polat İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda; erkek öğrencilere de Uluslararası Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda, birer konferans verdi. Konferanslara 246 kız ve 124 erkek öğrenci ile 26 öğretici katıldılar.

Kız öğrencilere yönelik programdaki konuşmasında İl Müftümüz Sayın Güven, TDV´nin ilme ve ilim talebelerine verdiği değerin son yıllarda artarak devam ettiğini belirterek şunları söyledi:

?Bizleri, böyle bir programda bir araya getiren TDV´ye hem sizler adına hem de kendi adıma teşekkür ediyorum. Yurt dışından gelen misafir öğrencilere verdiğimiz hizmetlerin yanında, kısa süre önce faaliyete geçen ?İlahiyat Akademi´ adını verdiğimiz çalışma, bizzat kendi ülkemiz öğrencilerini yetiştirip dünya üzerinde nereye giderlerse gitsinler, hizmet verebilecek bir seviyeye gelebilmeleri için altyapı oluşturan bir çalışmadır. Bu açıdan TDV´nin çalışmaları çok önemlidir.

Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi´nde ?Uluslararası İlahiyat Bölümü´ var. Dekan yardımcılığı yaptığım süreç içerisinde teklif etmiştim ve açıldı elhamdülillah. ?Uluslararası İmam Hatip Liseleri´, Türkiye´de ilk olarak Kayseri´de açıldı. Türkiye Diyanet Vakfımızın desteklediği bu okulda, aynı zamanda Fen ve Sosyal Bilimler İmam Hatip Lisesi de açılacak inşallah. Bunlar, Kayseri için büyük bir kazanımdır.?

Muftu Güven, daha sonra, şimdiye kadar özellikle öğrencilere yönelik olarak yaptıkları ve bundan sonra da yapacakları, yapmayı planladıkları faaliyetlerden bahsederek konuşmasını sürdürdü. Üniversiteli kız öğrenciler için faaliyette olan hafızlık okulu gibi üniversiteli erkek öğrenciler için de hafızlık okulu açmanın gayreti içerisinde olduklarına, Suriyeli mültecilere ve Suriye´ye yönelik yaptıkları yardımlara, Ramazan içerisinde Yemenli öğrencilerle hem iftar yaptıklarını ve hem de bayramlaşma programı tertiplediklerine, TDV´nin Kayseri içerisinde öğrencilere ve kültürel faaliyetlere yönelik imza attığı güzel işlere dair bilgilendirmelerde ve açıklamalarda bulundu. Öğrencilerden çok ümitli olduklarını ve öğrenciler için ellerinden geleni yapmaya her zaman için hazır olduklarını da özellikle ifade etti.

?AHLAKÎ ZAAFLARIN TEMEL NEDENLERİ??

Erkek öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında, yaşadığımız dünya üzerinde öncelikle ve özellikle âlim şahsiyetlere ihtiyacın olduğunu ifade eden  Güven, şu noktalara değindi:

?Silah ve teknoloji satın alınır ama insan satın alınamaz. İlmiyle amil olan âlimleri yetiştirirsek ve böylece bunlar, toplumu dinamik tutacak bir yapıya sahip olurlarsa, işte o zaman geleceğimizden emin olabiliriz. Bu yüzden, ilme, eğitime ve bilgiye önem vermek zorundayız.

İmam Hatip okullarımızın ve İlahiyat Fakültelerimizin sayıları arttı. Buralarda görev yapan eğitimcilerin yapmaları gereken tek şey, dinlerini anlatmaktır. Toplum, zaman geçtikçe daha bir yozlaşıyor, ahlaksızlık yaygınlaşıyor. Sorun nerede ve kimde acaba? Halkı suçlamadan önce kendimize bakmalıyız. Olabildiğince dünyevileşmemiz, bunun en büyük sebeplerinden birisidir. Kimi insanların tek derdi, bulunduğu yerden bir üst kademeye atlama çabasında olmalarıdır. Böylesi bir ortamda, ahlakî zaafların nelerden, nerelerden kaynaklandığını anlamak zor olmasa gerek.

Her şeyin paraya tedavül edildiği, dünyevileşmenin kol gezdiği bir zemin içerisinde, adanmışlık ruhu ile hareket edebilecek genç nesiller yetiştirmeliyiz.

Kayseri İl Müftüsü Güven tarafından, yaz kampına katılan 370 öğrencinin tamamına, ?Peygamberimizin Hayatı?,?Ehli Sünnet Akaidi? ve ?Gençlerle Başbaşa? isimli kitapların bulunduğu bir kitap seti hediye edildi.

İki programda da TDV Eğitim Koordinatörleri Nevzat Yıldırım ve Muhammet Tetik hazır bulundu.