Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

İNCESU 24.KÜLTÜR TURİZM VE ÜZÜM FESTİVALİ YAPILDI

İNCESU 24.KÜLTÜR TURİZM VE ÜZÜM FESTİVALİ YAPILDI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki bu yıl 24. Düzenlenen İncesu Kültür ve Turizm ve Üzüm Festivaline Katıldı.

,Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki bu yıl  Kayseri´nin Incesu ilcesinde 24. Düzenlenen İncesu Kültür ve Turizm ve Üzüm Festivaline Katıldı.
Törene Vali Süleyman Kamçı, Törene Vali Süleyman Kamçı, Önceki Dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Milletvekilleri İsmail Emrah Karayel, Sami Dedeoğlu, Hülya Nergis Atçı, Garnizon Komutanı Tuğg.Ercan Teke,12. Hava Ulaştırma Üs Komutanı Tuğg.Selçuk Aygün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik,kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 
Festivalde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ?Üzüm için Salı günü Manisa´daydım, bugün de Kayseri´de. Bütün üreticileri kutluyorum. Şunu söyledim, Salı günü gittiğimde 3 lira civarında üzüm satıyorlardı. Hükümet olarak şuna karar verdik, üreticilerimizi üzmeyeceğiz. 4 liradan aşağı sattırmayacağız. Onun için sizler rahat olun. Sizler üretici ve çalışkan insanlarsınız, yürekten kutluyorum. Sizler yeter ki üretin, bizler hep sizlerin yanında olacağız? ifadelerini kullandı.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki ise, ?Üzerinde yaşadığımız Anadolu coğrafyası dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biridir, cennet gibi bir vatanımız var. Etrafımızda bulunan mazlum coğrafyasının sığınma coğrafyasıyız. Ancak bu coğrafyanın dezavantajları da var. Bu coğrafyanın altında deprem riski var, önlemini almazsak sıkıntı yaşayacağız.? Dedi.
 
Vali Süleyman Kamçı´da yapmış olduğu konuşmada, ? Nüfusunun % 75´i üzüm yetiştiriciliği ile uğraşan İncesu ilçemizde, 24 yıldır devam eden, üzümün yanı sıra kültür ve turizm bakımından da kaynaştırıcı ve tanıtıcı rolü bulunan festivalimize, öncelikle hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Bu festival ile hem üreticilerimize, hem bağcılık faaliyetlerine destek verilmekte, hem de İlçemizin tanıtımı yapılarak ekonomik anlamda gelir getirici katkılar sağlanmaktadır. Burada, diğer üzüm festivallerinden farklı olarak, 2-3 çeşit değil, İlçemizde yetiştirilen 50´ye yakın üzüm çeşidi ziyaretçilerle buluşturulmaktadır.? Diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından dereceye giren üzüm üreticilerine protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi