Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

İNTERNETTEN EN ÇOK PERSEMBE GÜNLERİ ALIŞVERİŞ YAPILIYOR

İNTERNETTEN EN ÇOK PERSEMBE GÜNLERİ ALIŞVERİŞ YAPILIYOR

E-ticaret konusundaTürkiye´nin geç ve geride kaldığını belirten Trend ve Sosyal Pazarlama Danışmanı Samet Çelik, ?Türkiyeinternet konusunda olduğu gibi e-ticaret konusunda da geç kalmış bir durumda.

 E-ticaret konusundaTürkiye´nin geç ve geride kaldığını belirten Trend ve Sosyal Pazarlama Danışmanı Samet Çelik, ?Türkiyeinternet konusunda olduğu gibi e-ticaret konusunda da geç kalmış bir durumda. İnternet kullanan ülkeler arasında 10´uncu sırada yer alırken bu rakamlar e-ticarete yansımamakta. 77 milyon nüfuslu Türkiye´de 12 milyon e-müşteri var. Bunun da henüz Türk insanının kredi kartına tam güven sağlamamasından ve internettealışveriş konusunda kendini güvensiz hissetmesinden kaynaklanıyor. E- ticaret gelişimi yavaş ilerliyor? dedi. 
Türk insanını e ticareti genelde mobil uygulamalarla gerçekleştirdiğini belirten Çelik, ?e- ticarette gerideyiz ancak bankacılık mobil uygulamalarında Avrupa´dan ilerdeyiz. E- ticaretin Türkiye´de en yoğun yapıldığı gün Perşembe günü bunun da sebebi genelde hafta sonu tatillerinin ayarlanması adına yapılan uçak, otel ve gezi planları için yapılan harcamalar? dedi.
Samet Çelik, e-ticaret ve sosyal medya konusunda dünya ve Türkiye uygulamalarının yer aldığı sunumun ardından ürünlerini e ticaret ile satma yolunu düşünen ve müşterilerine bu yolla hizmet etmek isteyen işadamı ve sanayicilerin bu konuda neler yapmaları gerektiğini anlattı.