Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

İPEK YOLU RÜYASI EKİBİ KAYSERİ´DE

İPEK YOLU RÜYASI EKİBİ KAYSERİ´DE

İpek Yolu ile ilgili film çekmek ve Uluslararası İpek Yolu Çocuk Festivali yapmak isteyen Çin´in İpek Yolu Rüyası ekibi Kayseri´ye geldi. Çin heyeti Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile görüşerek projelerinden bahsetti.

İpek Yolu ile ilgili film çekmek ve Uluslararası İpek Yolu Çocuk Festivali yapmak isteyen Çin´in İpek Yolu Rüyası ekibi Kayseri´ye geldi. Çin heyeti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile görüşerek projelerinden bahsetti.

Çin´den gelen İpek Yolu Rüyası ekibi Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´i ziyaret etti. Başkan Çelik, ekip üyelerine Kayseri hakkında bilgi vererek 6 bin yıllık bir medeniyetin mirasçısı olduğumuzu söyledi. Kayseri´nin çok önemli tarihi ve turistik değerlere sahip olduğunu ifade eden Başkan Çelik, Kayseri´nin turizm potansiyelinden bahsederek, ?Büyükşehir Belediyemizin yatırımları ile Erciyes´i dünyanın sayılı kuş turizm merkezlerinden biri haline getirdik. Aynı zamanda Kapadokya Krallığı´nın eskiden merkezi Kayseri´ydi. Dolayısıyla Kapadokya, Erciyes ve Kayseri´deki değerlerimizle üç ayaklı bir turizm destinasyonuna sahibiz? dedi.

?İstanbul´dan Gelen Mesaj? adı altında İpek Yolu ile ilgili film yapmak isteyen ekibin Proje Koordinatörü Wang Ling de, Kayseri´de olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. İpek Yolu´nun başlangıcı olan Şian´dan geldiklerini ifade eden Ling, İpek Yolu´nun Şian´dan başlayıp İstanbul´da sona erdiğini söyledi. Başkan Mustafa Çelik de ilavede bulunarak Kayseri´nin de İpek Yolu´nun önemli bir kavşak noktası olduğunu kaydetti.

Şian-Kayseri-İstanbul arasındaki dostluğun İpek Yolu tarihi kadar eski olduğunu ifade eden Wang Ling, ?Çinlilerin büyük kısmı Türkiye´yi bilmiyor. İki ülkenin birbirini tanıması, halkların birbirini tanımasından geçer. Çekeceğimiz filmin merkezlerinden birisinin Kayseri olmasını istiyoruz. Çin´de 1,5 milyar nüfus var ve her yıl 200 milyona yakın insan yurt dışına tatile gidiyor. Buna karşılık Türkiye´ye gelen Çinli turist sayısı 100 bini aşmış değil. Biz güzel bir film çekerek Türkiye turizmine katkıda bulunmak istiyoruz. Filmi İstanbul, Kapadokya, Kayseri ve Pamukkale´de çekmeyi planlıyoruz? dedi.

Ziyarette ikinci bir projeden de bahsedildi. Proje Koordinatörü Wang Ling ve Grubun Türkiye Koordinatörü Salih Genç, Uluslararası İpek Yolu Çocuk Festivali yapmak istediklerini belirtti. Festivali Kayseri´de başlatmak istediklerini ifade eden Salih Genç ve Wang Ling, ?23 Nisan bir marka olmuş. 23 Nisan´ın haklarını alıp 23 Nisan´ın Çin´de daha büyük organizasyon olmasını sağlamak istiyorlardı. Biz de bundan hareketle Uluslararası İpek Yolu Çocuk Festivali yapalım istedik. Festivalin birincisini Kayseri´de yapmayı çok isteriz. Bu festivale Çin´den 500 çocuğu aileleriyle birlikte getirebiliriz? ifadelerini kullandılar.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Çinli ekibin projelerini dinledi ve destek verebileceklerini söyledi. Ziyarette Başkan Çelik´e anlamlı bir hediye de takdim edildi. Çinli İpek Yolu Rüyası ekibi Başkan Çelik´e, üzerinde Çin yazı sanatıyla ?Müslümanlar çok iyi, temiz ve çalışkan insanlar? yazan bir tablo takdim ettiler.