Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

İŞ ÇEVRESİNİN, UZLAŞI VE YENİ ANAYASA BEKLENTİSİ

İŞ ÇEVRESİNİN, UZLAŞI VE YENİ ANAYASA BEKLENTİSİ

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, "Önümüzdeki süreçte, yeni meclisimize tarihi ve önemli görevler düşmektedir

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, "Önümüzdeki süreçte, yeni meclisimize tarihi ve önemli görevler düşmektedir. Tüm partilerimizin uzlaşmaya açık olması, sivil toplumla birlikte toplumda genel kabul gören yeni bir anayasayı hazırlaması son derece önemlidir" dedi.

Pazar günü yapılan seçimleri değerlendiren KOSB Başkanı Nursaçan, Türkiye´nin, 1 Kasım 2015 seçimlerini demokratik kurallara uygun ve başarıyla tamamladığını, ülkenin her yerinde halkın sandık başına giderek oylarını kullandığını bildirdi. Nursaçan, şöyle dedi:

"Halkımızın iradesi tecelli etmiş, ülkemizin geleceğinde kilit bir rol oynayacak yeni meclisimizin yapısı oluşmuştur. Önümüzdeki süreçte yeni meclisimize tarihi ve önemli görevler düşmektedir. Tüm partilerimizin uzlaşmaya açık olması, sivil toplumla birlikte toplumda genel kabul gören yeni bir anayasayı hazırlaması son derece önemlidir. Toplumumuz ve yeni meclisimiz ortak hedeflerimiz etrafında bu kenetlenmeyi sağlayabildiği ölçüde ülkemiz büyüyecek ve gelişecektir. Avrupa´da, Uzakdoğu´da ve Orta Doğu´da ciddi siyasi ve ekonomik sorunların yaşandığı bir ortamda iktisadi durumunu güçlendiren bir Türkiye, bölgede önemli bir istikrar unsuru olacaktır."

AK Parti´nin oy oranını artırarak hedeflerine ulaşmasının dikkat çekici bir başarı olduğunu vurgulayan Nursaçan, şöyle devam etti:

"Dikkat çekici bu başarı, sorunlara çözüm üretmek konusunda artan bir sorumluluğu da beraberinde getirmektedir. Geçmiş dönemde makro ekonomik istikrar anlamında çok önemli kazanımlar elde edilmiştir. Önümüzdeki dönemde ise ekonomide hedef, 2023 hedefleri doğrultusunda ülkemize üst seviyelere taşıyacak, sanayide tam bir küresel oyuncu haline getirecek yapısal dönüşüm politikalarını süratle hayata geçirmek olmalıdır. İş dünyası olarak beklentimiz; ülkemizin kalkınmasında lokomotif görevini üstlenen sanayinin arzu, istek ve beklentilerine yeterince cevap verilmesi, yeniden ekonominin gündemin birinci maddesi haline gelmesi, ihracatın, sanayinin ve üretimin artarak sürekliliğinin sağlanması için gerekli tedbirlerin alınmasıdır. Milletimizin sağduyulu demokrasi inancı 1 Kasım seçimlerinde bir kez daha aziz milletimizce kabul görmüş, 7 Haziran seçimlerinde gerçekleşemeyen koalisyon görevinin yerine istikrar, huzur ve güvenin yeniden temini ve tesisi için Ak Parti´ye tek başına hükümeti kurma görevini tevdi etmiştir. Tüm siyasi partilerimizin ortak aklı ön plana çıkarmak suretiyle, el ele vererek ülkemizin kalkınması ve gelişmesine yönelik "Asıl gündeme" ağırlık vermeleri önde gelen talebimizdir. Bu münasebetle, TBMM çatısı altında görev yapma onurunu elde eden milletvekillerimizi kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz."