Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

İSKEÇE MÜFTÜSÜ METE: ÇOCUKLARIMIZ, TÜRKİYE´DE EĞİTİM ALSIN

İSKEÇE MÜFTÜSÜ METE: ÇOCUKLARIMIZ, TÜRKİYE´DE EĞİTİM ALSIN

Bati Trakya Türkleri´nin yoğun yaşadığı Gümülcüne ile İskeçe Müftüleri, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´i ziyaret etti.

Bati Trakya Türkleri´nin yoğun yaşadığı Gümülcüne ile İskeçe Müftüleri, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´i ziyaret etti. Ziyarette Batı Trakya´daki çocukların eğitimine ilişkin sorunları olduğunu ifade eden İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, "Çocuklarımız Türkiye´de eğitim alsın istiyoruz. Türkiye´nin sokaklarında gezsin, bize yeter diye düşünüyoruz" dedi.

Gümülcüne Müftüsü İbrahim Şeref ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete´nin, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´i ziyaretlerinde, Kayseri Müftüsü Şahin Güven de hazır bulundu. İl Müftüsü Güven, Diyanet İşleri Başkanlığı´nın konuğu olarak Türkiye´ye gelen müftülerin ziyaret programlarında sadece Kayseri ile Konya´nın bulunduğunu bildirdi. Ziyaretten memnun olduğunu belirten Başkan Mustafa Çelik, şöyle dedi:

"Balkanlar´da Osmanlı´nın ayak izlerini sürdüren ekiplersiniz. Allah emeklerinizi zayi etmesin. Duamızla ve yapabileceğimiz desteklerle inşa ettiğiniz bu yapının üzerine bir şeyler koymaktan bahtiyar oluruz. Ziyaret için Konya ve Kayseri´nin seçilmesinden de mutluluk duyduk."

Belediye olarak fiziki imkanları geliştirirken insana yatırım konusuna da önem verdiklerini ifade eden Başkan Çelik, bu anlamda il müftülüğünden gelecek her projeye destek vereceklerini kaydetti. İskeçe Müftüsü Ahmet Mete de ziyarette Batı Trakya Türklerine yönelik önemli açıklamalar yaptı. Yunanistan´daki ekonomik krize dikkat çeken Mete, şöyle konuştu:

"Ekonomik kriz nedeniyle insanlarımız başka ülkelere çalışmaya gidiyor. Batı Trakya Türkleri olarak Bulgar zulmü, Yunan zulmü altında yaşadık. Bizim şu an en büyük ihtiyacımız eğitim. Çocuklarımız Türkiye´de eğitim alsın istiyoruz. Türkiye sokaklarında gezsin bize yeter diye düşünüyoruz."

Ziyaretin sonunda Gümülcüne ve İskeçe Müftüleri, Başkan Çelik´e bir tablo hediye etti.