Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

İSKEP TAMAMLANDI

İSKEP TAMAMLANDI

Dezavantajlı bireylerin istihdam edilebilirliğinin artırılması için işgücü piyasasının önündeki engellerin kaldırılması ve toplumda dezavantajlı bireylerle ilgili önyargıların kaldırılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen İstihdam İçin

Dezavantajlı bireylerin istihdam edilebilirliğinin artırılması için işgücü piyasasının önündeki engellerin kaldırılması ve toplumda dezavantajlı bireylerle ilgili önyargıların kaldırılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Veli Böke, projeye katkı veren kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından hazırlanan, Avrupa Birliği ile Türkiye´nin birlikte finanse ettiği İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) sona erdi. İki yıl süren proje sonunda bir tören gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Ali Karcıoğlu´nun projeyle ilgili bilgi vermesinin ardından bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Veli Böke, projenin Kayseri ile birlikte 12 belediye tarafından yürütüldüğünü belirtti. 2014 yılının Ağustos ayında başlayan projede ciddi çalışmalar yapıldığını dile getiren Böke, projeye katkı veren tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Projenin önemli sonuçlar doğurduğunu ifade eden Veli Böke, "Dezavantajlı gruplara istihdam sağlanması için Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımız zaten yetkindi; ancak bu projeyle daire başkanlığımızın yetkinliği daha da arttı. Proje ile deneyim kazanarak diğer belediyelere de adeta rehberlik yapar konuma geldik. Yine proje sayesinde dezavantajlı gruplara ilişkin ciddi bir veriye sahip olduk. Bundan sonra daha sonuç odaklı çalışma imkanına kavuşmuş durumdayız" dedi.

Proje Uzmanı Cleofe Guardigli de konuşmasında dezavantajlı bireylerin ilk destek aradıkları yerlerin belediyeler olduğunu belirtti ve projede belediyelerin önemini dile getirdi. Kayseri´de sosyal hizmetler anlamında önemli çalışmalar yapıldığını da ifade eden Guardigli, bugünden sonra deneyim kazanan belediyelerin diğer belediyelere destek olacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından projede emeği geçen kurum ve kuruluşların temsilcilerine plaketleri, katılımcılara ise sertifikaları verildi.