Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

İSLAM ALİMİ İSLMOĞLU´NUN ADININ VERİLDİĞİ KURAN KURSUNUN TEMELİ ATILDI

İSLAM ALİMİ İSLMOĞLU´NUN ADININ VERİLDİĞİ KURAN KURSUNUN TEMELİ ATILDI

Kayseri´nin Develi İlçesinin önemli şahsiyetlerinden olan ve geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden Hacı Ahmed İslamoğlu´nun evinin buluğu arsa üzerine kendi ismiyle inşa edilecek olan Kur´an Kursu´nun temel atma töreni yapıldı.

Kayseri´nin Develi İlçesinin önemli şahsiyetlerinden olan ve geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden  Hacı Ahmed İslamoğlu´nun evinin buluğu arsa üzerine kendi ismiyle inşa edilecek olan Kur´an Kursu´nun temel atma töreni yapıldı.

Diyanet bünyesinde 40 yıla yakın hizmet vermiş olan merhum Ahmed İslamoğlu adının verileceği Kuran Kursu temel atma törenine Develi Kaymakamı Murat Duru, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lütfullah Cebeci, siyasi parti başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Hem 4-6 yaş arası çocuklara hem de yetişkinlere Kur´an eğitimi verecek olan kuran kursunun temel ata töreninde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ?Şahsımın üzerinde de büyük emeği olan, yüzlerce kez girdiğimiz, o güzel sohbetlerinden istifade ettiğimiz hocamızın bu evi Kur´an talebelerine ev sahipliği yaparak hocamızın arkasından sadaka-ı cariye olacaktır. Bu engin gönüllülüğü gösteren hocamıza ve ailesine Allah´tan rahmet diliyor, kursumuzun hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Kursumuzun yapımını üstlenen Nuri Demircioğlu´na da teşekkür ediyorum"  dedi.