Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

İSTİKLAL MARŞINI GÜZEL OKUYAN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

İSTİKLAL MARŞINI GÜZEL OKUYAN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Kayseri Ticaret Odası (KTO) tarafından düzenlenen 'İstiklal Marşını Güzel Okuma' yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) tarafından düzenlenen 'İstiklal Marşını Güzel Okuma' yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.  
KTO Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonunda düzenlenen ödül törenine, Vali Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, KTO Başkanı Ömer Gülsoy, yarışmaya katılan öğrenciler ve aileleri katıldı. Töreninin açılış konuşmasını yapan KTO Başkanı Ömer Gülsoy, "İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle işbirliği yaparak, okul öncesi ve ilkokul seviyesinde öğrenim gören çocuklarımızın İstiklal Marşımızı en güzel şekilde ezbere okuyup videolarını bizlere gönderdiği bir yarışma organize ettik. Çocuklarımız ve ailelerimizin yarışmamıza ilgisinden oldukça memnun olduk. Kısa süre içerisinde yarışmamıza bin 186 öğrencimiz gönderdikleri videolarla katıldı. Amacımız,  milli marşımız olan İstiklal Marşımızın anlam ve önemini vurgulamak, milli şairimizi, milli mücadelede bu vatan uğruna hayatlarını kaybeden şehit ve gazilerimizi yad etmek. Ayrıca çocuklarımızın kendisini ifade etmek ve özgüvenini geliştirmek" diye konuştu.
Vali Şehmus Günaydın ise, "Bundan 100 yıl önce ülkemiz işgal altındaydı. Kuşatılmış ve zorluklar içerisindeydi. Ecdadımız, bütün zorlukları aşarak, milletimiz üzerinden hesabı olanlara gereğini yaparak, ülkeyi bağımsızlığa kavuşturmuştur. Biz her türlü güçlüğü yeneceğiz. Milli birliğimizi ve bütünlüğümüz İstiklal Marşımız en güzel şekilde ortaya koymaktadır. Bizler böyle bir ecdadın ve milletin evladı olarak üzerimize düşeni yerine getireceğiz" ifadelerini kullandı.