Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ COŞKUYLA KUTLANDI

İSTİKLAL MARŞI

İstiklal Marşının Kabulü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u anma programı Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu tarafından Mustafa Aksu Kültür Merkezinde yapıldı.

 

İstiklal Marşının Kabulü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u anma programı Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu tarafından Mustafa Aksu Kültür Merkezinde yapıldı.

94 yıl önce kabul edilen İstiklal Marşının kabulüyle alakalı programa İlçe Protokolüyle birlikte Develi halkından da yoğun katılımı oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını okul müdürü İbrahim Yılmaz yaptı. Mehmet Akif Ersoy'un hayatının anlatıldığı animasyon filmin akabinde “Bayraksız Olamam” ve “Uyan” adli şiirler seslendirildi. İzleyiciler tarafından büyük beğeni toplayan İstiklal Marşı Oratoryosu'nun gösterisinin ardından “Taceddin Dergahında Akif” isimli, Mehmet Akif'in ne şartlar altında İstiklal Marşını yazdığını konu edinen oyun sergilendi.Tiyatro esnasında miniklerin performansı izleyiciler tarafından bolca alkış aldı. Program sonunda İstiklal Marşının üzel okunmasıyla alakalı yarışmada dereceye giren ve yine bu alanda kompozisyon ve resimleriyle dereceyi hak etmiş öğrencilere İlçe Protokoli tarafından hediyeler verildi.

İzleyenlerin büyük beğenisini toplayan programın sonunda Başkan Cabbar “Bizlere bu anlamlı günde böylesine güzel program hazırlayan okul idaresi ve öğrencilerini ayrı ayrı kutluyorum. Milli hafızamızda unutulmaz yeri olan Mehmet Akif'in ve ölümsüz eseri olan Milli Marşımızın kabulünün 94. Yıl dönümünde Mehmet Akif'i ve verilen mücadeleleri çok iyi anlamak ve anlatmak durumundayız. 94 yıl önce kabul edilmiş Milli Marşımız bir ömür dilimizden düşmeyecektir” açıklamalarında bulundu. Programın bitimin ardından programı hazırlayan öğrenciler ve öğretmenleri İlçe protokolüyle hatıra fotoğrafı çektirdiler.