Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

İSTİŞARE TOPLANTILARI ?GÜNÜMÜZ İKTİSADİ MESELELERİ? OTURUMU

İSTİŞARE TOPLANTILARI  ?GÜNÜMÜZ İKTİSADİ MESELELERİ? OTURUMU

Kayseri İl Müftülüğunce İl Müftülüğü konferans salonunda istişare toplantıları kapsamında ?Günümüz İktisadi Meseleleri? konulu oturum düzenlendi.

 

 

Kayseri İl Müftülüğunce İl Müftülüğü konferans salonunda istişare toplantıları kapsamında ?Günümüz İktisadi Meseleleri? konulu oturum düzenlendi. Oturuma İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yaman, Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Abdülkadir Kabdan, İl Müftü Yarımcılarımız, İlçe Müftülerimiz, İl ve İlçe Müftülüğü Şube Müdürü, Vaiz ve Vaizeleri, Albaraka Türk Kayseri Şube Müdürü Mesut Yiğit, Halkbank Bireysel Müşteri Temsilcisi Seyit Ünal, Ziraat Katılım Bankası Kayseri Şubesi Müdür Yardımcısı Hakan Doğanay katıldı.

 

Oturum Hunat Camii Müezzin Kayyımı Fatih Demir´in Kur´an tilaveti ile başladı. Oturumun açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Güven, ? Bizler Kayseri il merkezinde ve ilçede görev yapan Vaiz ve vaize arkadaşlarımızla ayda bir toplantı yapalım, kendi meselelerimizi konuşalım ve oturup istişarelerde bulunalım diye bir başlangıç yaptık. İkinci toplantımızda ki istişarelerimiz esnasında ancak ?konunun uzmanını dinlemek bizim açımızdan çok daha önemlidir önerisi yapıldı.? Bu sebeple her ay bir konu belirleyelim bu konunun uzmanlarını davet edelim, burada bizler dinleyelim. Birlikte sorularımızı da soralım, böylece zihnen durulmuş olalım. Özellikle fetva verme hususunda uzmanlaşalım istedik. Bu ay Katılım Bankacılığı ve Finans Kurumu temsilcilerini davet ederek yeni gelişen ?Bankacılık Sistemleri? hakkında bilgi alalım istedik. Huzurlarınızda programımıza katılan katılımcılara ve emeği geçen, katılım sağlayan bütün herkese teşekkür ediyorum.? dedi.

Daha sonra sırasıyla Halkbank Bireysel Müşteri Temsilcisi Seyit Ünal, ?Maaş Ödemeleri, Fon 24, Kullandırılan kredi çeşitlerinin işleyişi, Sigorta sistemi, Kaza, kasko, hayat, trafik, Sigorta bedelleri hangi alanlarda çalıştırılmaktadır, Bireysel emeklilik çalışma sistemi, Emekli ödenekleri hangi alanda değerlendirilmektedir? konularını, Albaraka Türk Kayseri Şube Müdürü Mesut Yiğit, ?Katılım bankalarının kullandırdığı ev, ihtiyaç ve araç kredilerinin mahiyeti, Katılım bankalarının borç yapılandırması, yani borçların vadesinden önce ödenmesi durumunda indirim yapılabiliyor mu, borçların vadesi uzatılabiliyor mu ve vade uzatılmasına karşılık borç artırımı, taksitlerin geciktirilmesi durumunda faiz veya gecikme zammı, bireysel emeklilik sistemi hangi esaslara göre çalışmaktadır, sigorta çeşitlerinden (kasko, hayat, trafik, sağlık) uyguladıklarınız var mı, varsa hangi esaslara göre işletilmektedir, Altın hesabı uygulaması? konularını, Ziraat Katılım Bankası Kayseri Şubesi Müdür Yardımcısı Hakan Doğanay´da, ?Ziraat veya diğer bankaların katılım bankası nedir ve nasıl çalışıyor, Bugün veya gelecek adına nasıl bir faydası olacaktır, Bereket emeklilik nedir ve nasıl çalışır. Altın hesapları açılış ve işletim sistemleri? konularını anlattılar ve sorulan sorulara cevap verdiler. D. İ. B. Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Sayın Prof. Dr. Ahmet Yaman, ?Bankaların ödemiş olduğu promosyon, Özel bankaların kullandırdığı ev, araç veya ihtiyaç kredilerinin mahiyeti ve hükmü, Devletin kullandırdığı iş kurma, tarım veya hayvancılık kredilerinin mahiyeti ve hükmü, Faizli-Özel bankaların uyguladığı bireysel veya diğer emeklilik sistemlerinin durumu, Faizli-Özel bankaların uyguladığı Kasko, trafik ve hayat sigortalarının mahiyeti ve hükmü, Katılım bankalarının uyguladığı bireysel emeklilik sisteminin durumu, Katılım bankalarının uyguladığı Kasko, trafik ve hayat sigortalarının mahiyeti ve hükmü, Katılım bankalarında açılan altın hesaplarının mahiyeti ve hükmü konularında bilgiler verdi.