Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

İYİ TARIM VE ORGANİK TARIM KAZANDIRIYOR

İYİ TARIM VE ORGANİK TARIM KAZANDIRIYOR

GIDA, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Tarımda Erken Uyarı Kazandırıyor", "Organik Meyve ve Sebze Tarımının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü " ve "İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması" projeleri tanıtım ve değerlendirme topla

 GIDA, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Tarımda Erken Uyarı Kazandırıyor", "Organik Meyve ve Sebze Tarımının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü " ve "İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması" projeleri tanıtım ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi Erciyes Toplantı Salonu`nda yapılan toplantıya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, Sarıoğlan Kaymakamı Hasan Doğan, Tarım Kredi Kayseri Bölge Birliği Müdürü Ali Sarı, ORAN Kalkınma Ajansı yetkilileri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, İl ve İçe Müdürlüğü personeli, ilçe mahalle muhtarları, projede yer alan çiftçiler ve vatandaşlar katıldı. Toplantıda konuşan Özkan Kayacan; "Dünya çok hızlı bir şekilde büyüyor, gelişiyor ve çok hızlı bir şekilde de kirleniyor. Bu kirlenen dünyada güvenilir gıdaya ulaşmak büyük bir sorun haline geldi. Hepimiz vahşi kapitalizmden bahsederiz ama hepimiz daha çok kazanmak ve daha çok mal mülk sahibi olmak isteriz. Çünkü insanoğlunun nefsinde bu vardır. Ama bugün gelinen noktada bakıyoruz ki temiz bir gıdayla karnımızı doyurmak çok büyük bir mesele haline geldi. Bu sebeple organik tarım ve iyi tarım uygulamalarını destekliyoruz, desteklemek de zorundayız. Bu çalışmaları yaparken de bir takım bilimsel verilerden istifade etmek gerekiyor`` dedi.