Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

KADINA ŞİDDETİ DAĞIN ZİRVESİNDE AĞIZLARINI BANTLAYIP, KINADILAR

KADINA ŞİDDETİ DAĞIN ZİRVESİNDE AĞIZLARINI BANTLAYIP, KINADILAR

Kayseri´de bir grup kadın, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nde hemcinslerine yönelik şiddet, cinayet ve tecavüzü kanımak için Erciyes Dağı´nın karşı yamaçlarındaki Koçdağı Zirvesi´ne tırmandı.

Kayseri´de bir grup kadın, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nde hemcinslerine yönelik şiddet, cinayet ve tecavüzü kanımak için Erciyes Dağı´nın karşı yamaçlarındaki Koçdağı Zirvesi´ne tırmandı. Kadınlar, 2 bin 615 metrede ağızlarına siyah bant çekip, ellerindeki pankartlarla kadına yönelik şiddeti protesto etti.

Arlberg Spor Gençlik Kulübü´nün geçen yıl başlattığı, sosyal sorumluluk projelerinden olan "8 Mart Dünya Kadınlar Günü 2´nci Zirve Tırmanışı´, başarıyla gerçekleştirildi. Dünya Kadınlar Günü kapsamında yapılan Koç Dağı tırmanışına şiddet, cinayet ve tecavüze dikkat çekmek için yapılan tırmanışa kadın ve erkek toplam 29 sporcu katıldı. Yaklaşık 2.5 saat süren tırmanış ardından zirveye ulaşan dağcılar burada, "Sıra sana gelmeden sesini çıkart" yazılı pankartının yanı sıra önceden hazırladıkları mizah dergilerinde çizilmiş karikatürleri zirvede açarak konuya dikkat çekti.

Erkek sporcular tarafından zirveye cıkartılan karanfiller zirvede kadın dağcılara verildi. İnişe geçen ekibe Arlberg Spor Tesisleri´nde kendileri için düzenlenen törene katıldı. Kafileye rehberlik eden, profesyonel dağcı Nuray Karakaya, "Kadına şiddeti protesto etmek,bu konuya dikkat çekmek için kadınlar olarak böyle bir etkinlik düzenledik. Kadın cinayetleri ve şiddet artık bir son bulsun" dedi.

Kulüp Başkanı Mehmet Eğlenceoğlu da başarılı bir tırmanış gerçekleştiren ve etkinliğe katılan kadın sporculara birer madalya vererek ödüllendirdi.