Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

KAF DAĞI´NDAN ERCİYES´E

KAF DAĞI´NDAN ERCİYES´E

Türkiye´deki Çerkes diasporası tarafından yakından tanınan ve sevilen sanatçılar Azida Miş, Tatyana Tretyak, Betal Iuan ve Aslan Thakumaşe, Kafkasya ile Türkiye´de oluşturulan birçok otantik eseri seslendirecek, şarkıları ve ezgileriyle dinleyenleri geçmi

Türkiye´deki Çerkes diasporası tarafından yakından tanınan ve sevilen sanatçılar Azida Miş, Tatyana Tretyak, Betal Iuan ve Aslan Thakumaşe, Kafkasya ile Türkiye´de oluşturulan birçok otantik eseri seslendirecek, şarkıları ve ezgileriyle dinleyenleri geçmişten günümüze eşsiz bir müzik yolculuğuna çıkaracak.

AŞEMEZ´LE GÖRSEL ŞÖLEN

Sanatçıların İstanbul, Ankara, Çorum, Kahramanmaraş ve Adana´daki konserlerinin ardından son durağı Kayseri olacak. ?Kaf Dağı´nı Aşan Ezgiler? konseri kapsamında sanatçılar, 20 Ekim Cumartesi saat 20.00´de Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Salonu´nda müzikseverlerin karşısına çıkacak. Kayseri Kafkas Kültür Derneği Aşemez Halk Dansları Topluluğu da gecede sanatçılara, birbirinden güzel danslarıyla eşlik ederek görsel bir şölen sunacak.