Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

KAHVEHANE CİNAYETİ SANIĞI TAHLİYESİNİ İSTEDİ

KAHVEHANE CİNAYETİ SANIĞI TAHLİYESİNİ İSTEDİ

2012 yılının Ekim ayında Merkez Kocasinan İlçesi Oruçreis Mahallesi Şeker Fabrikası arkasında bulunan Sarımsaklı suyu kanalında bir kişinin kanlar içinde yattığını görenler, polise bildirdi.

2012 yılının Ekim ayında Merkez Kocasinan İlçesi Oruçreis Mahallesi Şeker Fabrikası arkasında bulunan Sarımsaklı suyu kanalında bir kişinin kanlar içinde yattığını görenler, polise bildirdi. Yapılan araştırmada öldürülen kişinin, Melikgazi İlçesi Hisarcık Mahallesi´nde kahvehane işleten İbrahim Doğan olduğu belirlendi. Kanalda yapılan incelemeden sonra ceset, otopsi yapılmak üzere Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü. Yapılan incelemede, Doğan´ı öldüren kişi veya kişilerin önce sopayla dövdükleri, burnunu kırdıkları, daha sonra tabanca ile ensesinden vurdukları ortaya çıktı. Faili meçhul olarak kalan olayda, Asayiş Şube Müdürlüğü´ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından  yapılan ve 3 yıl süren çalışma sonrasında başlatılan teknik takip sonucu A.G. yakalanarak gözaltına alındı. Polis tarafından sorgulanan zanlı çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kayseri 3´üncü Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık A.G. ve öldürülen Doğan´ın şikayetçi eşi L.D., babası Ş.D, kardeşi B.D. ile avukatlar hazır bulundu.
?CİNAYETLE UZAKTAN YAKINDAN ALAKAM YOK?
Sanık A.G, mahkemedeki savunmasında, ?Bir başka kahvehane işletmecisi Cengizhan Uçar ile kar ortağıydım. Olay günü gece yarısına kadar kahvehanede bulundum. Benim kahvehanede tuvalete gidecek kadar zamanım bile yok. 4 aydır suçsuz yere yatıyorum. Kahvehanecilik yapan İbrahim Doğan arkadaşımdır, öldürülmesi ile ilgili uzaktan yakından alakam yoktur. Olaydan önce buluşacaktık ancak, onun ölüm haberini aldık. Hiçbir somut delil yok, benden tanık ifadeleri ile bir suçlu yaratıldı. Tahliyemi talep ediyorum? dedi. 
ÖLMEDEN ÖNCE AİLESİNDEN HELALLİK İSTEMİŞ
İbrahim Doğan´ın eşi L.D. şikayetçi olduğunu belirterek, ?Eşim silah işine girdiğini ve ortağının A.G. olduğunu söyledi. Eşim, bu işe yüklü miktarda para yatırdığını, geri dönüş için beklediğini anlattı. Görüşme bir türlü olmayınca çok gerginleşti ve olay günü önce benden daha sonra evdeki herkesten helallik istedi. Bugün ya öleceğim ya da öldüreceğim diyerek evden çıktı? dedi. Olayı anlatırken gözyaşlarını tutamayarak ağlayan L.D. sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.
4 tanığın dinlendiği davada, mahkeme heyeti duruşmaya gelmeyen diğer 8 tanığın zorla getirilip dinlenmesine ve tutuklu sanık A.G´nin tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.