Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

KALP KRİZİ GEÇİREN ÜNLÜ İŞADAMI MUSTAFA KOÇ HAYATINI KAYBETTİ

KALP KRİZİ GEÇİREN ÜNLÜ İŞADAMI MUSTAFA KOÇ HAYATINI KAYBETTİ

İş dünyasının önemli ismi Mustafa Koç (56), sabah saatlerinde spor yaparken rahatsızlandı. Beykoz Devlet Hastanesi´ne kaldırılan Koç´un kalp krizi geçirdiği belirlendi

 

 
 

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, kalp krizi geçirdi. Ünlü işadamı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İş dünyasının önemli ismi Mustafa Koç (56), sabah saatlerinde spor yaparken rahatsızlandı. Beykoz Devlet Hastanesi´ne kaldırılan Koç´un kalp krizi geçirdiği belirlendi. Doktorlar uzun süre Koç´a müdahale etti. Koç, buradan helikopterle Özel Amerikan Hastanesi´ne kaldırıldı. Burada da doktorlar müdahaleye devam etti ancak Koç, tedaviye cevap vermeyerek hayatını kaybetti.


Beykoz Devlet Hastanesi´nden yapılan ilk açıklamaya göre Mustafa Koç, bu sabah spor yaparken fenalaşarak yere yığıldı. Koç´a ilk müdahaleyi yakın koruması ile birlikte spor hocası yaptı. Ardından Beykoz Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılılan 56 yaşındaki Koç´un durumunun ağır olduğu ve hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Koç´un yapılan kalp masajına uzun süre cevap vermediği iddia edilirken müdahaleden 2 saat sonra yapılan ikinci açıklamada "yapılan müdahale ile hayata döndürüldü" denildi. Buradaki müdahalenin ardından Koç, kendi özel doktorlarının refakatinde Beykoz Devlet Hastanesi´nden alınarak helikopterle Koç Grubu´na bağlı Nişantaşı´ndaki Amerikan Hastanesi´ne götürüldü.

İşte Beykoz Devlet Hastanesi´nin açıklamasının tamamı:

Sayın Mustafa Koç için acil 112 ekibi çağrılmış. 15 dakika sonra Beykoz Devlet Hastanesi aciline saat 08.10 da ulaştırılmıştır. Hasta ilk geldiğinde siyanoze, asistoli halinde idi, acilen entübe edilerek resusitasyon başlandı. 1 saat sonra Amerikan Hastanesi´nden gelen kendi doktor ekibiyle birlikte, kalp akciğer pompasına bağlanarak saat 10.10 da hastanemizin acilinden ambulansla alınarak helikopterle Amerikan Hastanesi´ne sevki sağlandı.

Bu açıklama ne anlama geliyor ?

Tıbbi terimlerle yapılan bu açıklamaya göre Koç hastaneye getirildiğinde kan dolaşım bozukluğunun göstergesi olan fiziksel işaretler vardı. Duran kalbin çalıştırılması için kalp masajı yapıldı ve kalp atışı ile solunum desteği verildi.

AMERİKAN HASTANESİ´NDEN "ÖLÜM" AÇIKLAMASI

Kısa açıklamada doktorlar şöyle konuştu: "Mustafa Koç´u hem Beykoz Devlet Hastanesi´nde hem de Amerikan Hastanesi´nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kaybettik. Evinde geçirdiği kalp krizi sonucunda kendisini kaybettik."


Koç Holding´den yapılan açıklamada, Mustafa Koç´un tedavisinin devam ettiği belirtildi.

İŞTE O AÇIKLAMA:

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa V. Koç, rahatsızlanarak tedavi altına alınmıştır. Tedavisi devam etmektedir. Gelişmelere ilişkin açıklama yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SON GÜNLERDE YOĞUN TEMPOLU ÇALIŞIYORDU

Mustafa Koç´un yine işadamı olan kardeşi Ali Koç şu anda ekonomi zirves için Davos´ta.. Mustafa Koç´un da bugün saat 11.00´da Davos´a gitmesi bekleniyordu. Koç´un Davos´a gitmediği öğrenildi.

Son dönemde yoğun iş seyahatleri yapıyordu. Geçen hafta ise Miami ve Küba´ya gitmişti. Koç, son dönemde rejim yapıyor ve kilosuna dikkat ediyordu. Spor da yapan Mustafa Koç, dost meclislerinde "rejimle kilo verdiğini" dile getiriyordu.

Reuters, Koç´un kalp krizi geçirdiğini dünyaya son dakika gelişmesi olarak duyurdu.

ÜNLÜ İŞADAMLARI HASTANEYE KOŞTU

Kalp krizi geçiren Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı, işadamı Mustafa Koç´un sağlık durumuyla ilgili bilgi almak isteyen çok sayıda kişi Amerikan Hastanesi´ne geldi. Koç ailesinin yakın aile dostları Sema Doğan ve kızı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Ümit Boyner, Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Fenerbahçe eski yöneticisi Murat Özaydınlı ve çok sayıda isim Amerikan Hastanesi´ne gelerek Mustafa Koç´un durumu hakkında Koç ailesinden bilgi aldı.

 

MUSTAFA KOÇ KİMDİR ?

Mustafa V. Koç, Koç Ailesi´nin 3. Kuşak üyesi ve işadamıdır. ABD´de George Washington Üniversitesi İşletme bölümünden 1984 yılında mezun olmuştur.

Çalışma yaşamına 1984´te Tofaş´ta Müşavir olarak başlayan Koç, Ram Dış Ticaret´te Satış Müdürlüğü ve Satış Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 1992 yılında Koç Holding´e geçerek sırasıyla Başkan Yardımcılığı, Başkan, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini yürütmüştür. 2003 yılından beri Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı´dır.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yüksek İstişare Kurulu Onursal Başkanı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Üyesi´dir. Genç Başkanlar Organizasyonu üyesi olup, JP Morgan Uluslararası Konseyi´nde, Rolls-Royce Uluslararası Danışma Kurullarına ve Council on Foreign Affairs Uluslararası Konseyi´nde yer almaktadır. Bilderberg Toplantılarının Yürütme Kurulu Üyesi´dir. 2005 yılında İtalya Hükümeti´nin Cavaliere D´Industria nişanı ile ödüllendirilmiştir.

Mustafa V. Koç, ekonomik ve sosyal kalkınmaya büyük önem veren ve bu alanda World Monuments Fund ve Carnegie Vakfı ile BNP Paribas gibi saygın kuruluşlarca ödüllendirilen Koç Ailesi´nin sosyal ve kültürel yaşama katkılarını hayata geçiren Vehbi Koç Vakfı´nın Yönetim Kurulu ve Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı´nın Mütevelli Heyeti Üyesi´dir.

1960 yılında doğan Koç, evli ve iki kız çocuğu babasıdır. Almanca ve İngilizce bilmektedir.