Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

KANKA,500’ÜNCÜ KEMİK İLİĞİ NAKLİNİ KUTLADI

KANKA,500’ÜNCÜ KEMİK İLİĞİ NAKLİNİ KUTLADI

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Kansere Karşı Birliktelik Derneği (KANKA), kurulduğu günden bu yana yapılan 500'üncü kemik iliği naklini düzenlenen törenle kutladı.

Kayseri'de  Erciyes Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Kansere Karşı Birliktelik Derneği (KANKA), kurulduğu günden bu yana yapılan 500'üncü kemik iliği naklini düzenlenen törenle kutladı.
500'üncü kemik iliği nakli nedeniyle düzenlenen kutlamaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Yukatel Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı, ilçe belediye başkanları ve davetliler katıldı. Programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “Burada senelerce tedavi görmüş yavrularımız var.  Hastalığı atlatmışlar, aramızdalar. Bana göre her biri birer melek. Bir taraftan onlara şifa vermek için uğraşan,  didinen hocalarımız var. Yardımcı personeller ve ekibi var onlarda adeta birer melek. Bir taraftan da hayırseverlerimiz var.  Bu ortamı sağlayıp onların hizmetine koşan kardeşlerim var. Allah onlardan da razı olsun" diye konuştu.
'HAYIRSEVERLİKTE TÜRKİYE BİRİNCİSİYİZ '
Kayseri’nin hayırsever şehri olduğunu belirten Özhaseki, "Bizler Kayseriliyiz. Herkes doğduğu şehri  sever, bizde seviyoruz. Şehrimizle de övünüyoruz. ‘Ticaret ve sanayi şehriyiz’ diyoruz. ‘Bu şehirde imar güzel’ diyoruz ama başlık açılması gereken konu hayırseverliğimiz. Bu konuda iddialıyız. Hayırseverlikte Türkiye birincisiyiz. 81 ile giden birsiyim. Gittiğim şehirlerde ‘ne olur bu birinciliği elimizden alın’ diyorum. Sizinde çok zenginleriniz var, sizinde hayırseverleriniz olması lazım.  Bu dünyaya gelmek de gitmek de elimizde değil. Kısa bir süre yaşıyoruz önemli olan bunu faydalı, doğru ve topum için en güzel işlerde kullanabilmek. Gittikten sonrada arkamızdan Fatiha alabilmek. Şuan herkes cenabı hakkın kendine verdiği görevi ifa ediyor. O rolü üstlenmiş onu oynuyor. Önemli olan bu işi  doğru ve düzgün yapabilmek” ifadelerini kullandı.  
Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ise, "Erciyes Üniversitesi olarak Türkiye'nin 20 araştırma üniversitesinden bir tanesiyiz ve 8'inci sıradayız. Ankara ve İstanbul'daki büyük üniversitenin önündeyiz. Erciyes Üniversitesi 43 yıllık tarihiyle köklü bir üniversite ve birçok başarılara imza atmış bir üniversitedir. Türkiye'de Yüksek Öğretim Kurumu tarafından akredite edilen 3 devlet üniversitesi arasındayız. 8'inci sırada araştırma üniversitesiyiz. Türkiye'de Turkovac'ı bulup geliştirmiş bir üniversiteyiz. Tabi hayırseverlerimiz olmasaydı bunları asla başaramazdık.  Binalarımızın yüzde 70'inin üzerinde hayırseverlerin ismi vardır. Turkovac aşımızda bile hayırseverlerimizin imzası var” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından 500'üncü kemik iliği nakli pasta kesilerek kutlandı.