Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

KAPADOKYA YENİ PAZARLARA AÇILIYOR

KAPADOKYA YENİ PAZARLARA AÇILIYOR

Nevsehir Valisi Mehmet Ceylan, Kapadokya olarak yeni pazarların oluşmasını sağlamak üzere önümüzdeki yıl 10 uluslararası fuara katılacaklarını, ayrıca tanıtım çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.

Nevsehir Valisi Mehmet Ceylan, Kapadokya olarak yeni pazarların oluşmasını sağlamak üzere önümüzdeki yıl 10 uluslararası fuara katılacaklarını, ayrıca tanıtım çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.

Vali Ceylan, turizmin devinen bir yapıya sahip olduğunu, bundan sonra özellikle Güney Afrika, Brezilya, Arjantin ve Şili gibi ülkeler ile Uzakdoğu´dan Tayvan, Filipinler ve Vietnam´a ağırlık vereceklerini söyledi. Yeni pazarlara ulaşmak üzere ülke ziyaretleri yaptıklarını anlatan Mehmet Ceylan, şöyle dedi:

"Kapadokya Bölgesi´ne turistlerin önemli ölümü Uzakdoğu´dan geliyor. Buralarda yeni turizm merkezlerinin oluşması ve bölgemize bu yeni bölgelerden turist kazandırılması amacıyla turizmcilerle birlikte çalışmalar yapıyoruz. Daha önce Uzakdoğu´da Hindistan, Malezya, Singapur, Çin, Hong Kong ve Şangay´a, İskandinav ülkeleri dediğimiz Norveç, İsveç ve Finlandiya´da, komşumuz Rusya´da bir çalışma yapıldı. Sn olarak yeni bir pazar kabul ettiğimiz, THY´nin yeni direkt uçuşlara açtığı Tayvan, Filipinler ve Vietnam üzerine bir çalışma yapmayı ve buradaki turizmcilerle bölgemizdeki turizmcileri buluşturma amaçlı bir program düzenledik. Bu programa bölgemiz turizmcileri, THY, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Valilik, Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİP) tarafından oluşturulan 24 kişilik iyi bir ekiple katıldık."

İlk olarak direkT uçuşların yeni başladığı Tayvan´a gidildiğini anlatan Ceylan, katılanlardan, bu ülkenin yeni bir pazar açısından gerçekten gelecek için ümit vaat eden bir ülke olduğuna dair izlenim elde ettiğini anlatırken, şöyle dedi:

"Tayvan üzerine çalışmalar devam edecek. Onun dışında Filipinler´in başkenti Manila´da bir çalışma yaptık. Buradan giden arkadaşlarımız oradaki acentalarla birlikte toplantı yaptı. Bölge tanıtıldıktan sonra bire bir görüşmeler yapılarak çeşitli bağlantılar sağlandı. Sonrasında Vietnam´da da aynı şekilde oradaki turizm acentalarıyla tanıtım programı düzenlendi. Bire bir görüşmeler ve yemekli toplantılarla ülkedeki turizm potansiyelinin Kapadokya´ya çekilebilme konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Tayvan, Filipinler ve Vietnam´a turizm için yaptığımız ziyaretler gerçekten verimli geçti. Hindistan ve Çin´e yaptığımız gezi sonrasında bu ülkeler bizim için bu yıl 2015´de önemli bir pazar oldu. İnşallah buradan da aynı verimi ve aynı sonucu bekliyoruz."

YENİ PAZAR ÇALIŞMASINA AĞIRLIK VERİLECEK

Kapadokya olarak bundan sonra özellikle Güney Afrika, Brezilya, Arjantin ve Şili gibi ülkelere yoğunlaşmalarını gerektiğini kaydeden Vali Ceylan, şöyle devam etti:

"Bu ülke insanlarında kültür turizmine yönelik potansiyel var. Turizmcilerimizle birlikte değerlendirmek istiyoruz. Ayrıca, Avrupa üzerine de bir takım çalışmalar yapılıyor, hazırlıklarımız devam ediyor. Amacımız bölgedeki turizm değerini daha farklı, daha fazla ülkedeki insanlara duyurup onların buraya gelmesini sağlamak. Yeni yeni pazarların oluşmasını sağlamak istiyoruz. Turizm devinen bir yapıya sahiptir. O açıdan devamlı yeni pazar bulmak zorundayız. Yeni yeni ülkelerle bir takım çalışmalar içerisinde olmak zorundayız. Sadece biz değil turizmcilerde çalışıyoruz."

TURİZMDE YENİ YOL HARİTASI

Yine bu yıl yeni bir uygulamaya geçerek uluslararası alanda 10 fuar tespit ettiklerini belirten Ceylan, bu fuarlara ilimizdeki sivil toplum kuruluşları, Ticaret ve Sanayi Odası, Belediyelerle birlikte bir havuz oluşturarak katılmak istediklerini ifade etti.

2016 yılı için tespit ettikleri fuarlara katılma yönünde çalıştıklarını ifade eden Ceylan, böylece daha ciddi şekilde bölgeyi temsil edeceklerine ve tanıtacaklarına inandıklarını söyledi.

YANLIŞ ALGIYI GİDERECEĞİZ

´Kapadokya dış fuarlarda temsil edilemiyor" diye yanlış bir algının olduğunu belirten Vali Ceylan "bunu giderip, ciddi ve etkin bir tanıtım düşünüyoruz. Tabİi, Türkiye Cumhuriyeti devletinin bulunduğu bölgenin stratejik önemi bulunduğu için bir takım sıkıntılarda var. Ama buna rağmen biz, 2016 ve önümüzdeki yılar içerisinde bu tür yeni pazarlarla, yeni ülkelerle bölgedeki turizmin potansiyelini artırmanın gayretini sarf ediyoruz. Tabi bunu kesinlikle sektörü dışlayarak değil, sektörle birlikte, turizmcilerle birlikte yapıyoruz. Ve başarılı olduğumuza da inanıyoruz. Ama yeterli olmadığının da kesinlikle bilincindeyiz. O açıdan çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.

2016 DAHA İYİ OLACAK

Bu yıl bölgeye gelen turist sayısında 2014´e göre yüzde 5´lik bir düşüş gözüktüğünü anlatan Ceylan, gelir açısından ciddi bir düşüşü görmediklerini, sadece gelen turist açısından sıkıntı olduğunu da ifade eti.

Önümüzdeki yıl için yeni yeni rezervasyonların alınmaya başladığını hatırlatan Ceylan " İnşallah olumlu ve verimli olacak diye düşünüyoruz. 2016´da tanıtım çalışmalarıyla birlikte daha da iyiye gideceği diye düşünüyoruz" diye konuştu.