Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

KAPADOKYA´DA TURİZM ÇALIŞTAYI

KAPADOKYA´DA TURİZM ÇALIŞTAYI

Turkiye´nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya´da turizmde yaşanan sorunları çözmek için, "Kültür ve Turizm Çalıştayı" gerçekleştirildi

Turkiye´nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya´da turizmde yaşanan sorunları çözmek için, "Kültür ve Turizm Çalıştayı" gerçekleştirildi. Çalıştay sonrasında oluşturulacak rapor, Kültür ve Turizm Bakanlığı´na sunulacak.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan başkanlığında Valilik Toplantı Salonu´nda gerçekleştirilen çalıştaya, Ak Parti Nevşehir Milletvekilleri ve TBMM Katip üyesi Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, kaymakamlar, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Vali Yardımcıları, ilçe ve belde belediye başkanları, STK ve sektör temsilcileri katıldı.

Vali Ceylan, Ankara´daki patlamayı şiddetle kınadığını söyledi. Ceylan, "Bu tür terör olaylarının bir bütün olarak birlikte karşısında durup tavır almamız terörün amacına ulaşamaması açısından önemli" dedi.

Toplantının amacının turizm sektöründeki sorunları belirlemek ve Bakanlığa iletmek olduğunu kaydeden Ceylan, sorunları rapor halinde Ankara´ya sunacaklarını ve bu sorunların takipçisi olmak için çalıştayın gerçekleştiğini söyledi.

Ankara´a yaşanan terör saldırısını kınayarak sözlerine başlayan Ak Parti Milletvekili meclis katip üyesi Mustafa Açıkgöz´de, "Bir yandan terörle uğraşırken bir yandan da atılımlarımızı, vaatlerimizi, projelerimizi yerine getirmeye uğraşıyoruz. Problemleri çözecek güç ve kudrete sahibiz. Bugünlerde ülkenin selameti için biraz daha fazla kafa yoruluyor. Ama diğer yandan da turizmcinin, çiftçinin, öğrencinin derdi askıya alınmıyor. Büyük ülke olmanın, büyük millet olmanın gerekliliği de budur" diye konuştu.

Ak Parti Milletvekili Murat Göktürk de, Ankara´da meydana gelen patlamadan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. 2016 yılının turizm açısından da zor bir yıl olacağını söyleyen Göktürk, yaşanan olumsuzlukları en az hasarla nasıl atlatabilirizin gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Göktürk, açıklanan turizm paketine ilaveten talepleri değerlendirip bir rapor halinde bakanlığa sunacaklarını belirtti.

Ak Parti Milletvekili Ebubekir Gizligider ise, terörün asıl amacının insanları korkutmak ve gündelik hayatta normal yaşantılarına büyük bir soru işareti ile engel olmak olduğunu ifade etti. Gizligider, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu yıl iki seçim oldu. Buna rağmen büyüme oranı yüzde 4. Bu başarı hikayesini hep beraber yazdık. Turizm bu noktada bizim için son derece önemli ve son 12-13 yılda 3 katı aşkın bir büyümeyi sağlamış en önemli kalemlerden biri. Kapadokya bu noktada üçüncü merkez konumundadır. Gerek ulaşım noktasındaki yeni icraatlarla, gerekse hükümetimizin bakış açısında 300 bin nüfuslu küçük Orta Anadolu şehri olmaktan öte Türkiye´nin en önemli vizyon markalarından biri haline gelmesi şekliyle farklı bir yere geldi."

Çalıştayla ilgili toplantı konuşmaların ardından devam e