Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

KARA SAPLANAN AMBULANSTA MAHSUR KALAN 3 SAĞLIK ÇALIŞANI 19 SAAT SONRA KURTARILDI

KARA SAPLANAN AMBULANSTA MAHSUR KALAN 3 SAĞLIK ÇALIŞANI 19 SAAT SONRA KURTARILDI

Kayseri´nin Tomarza ilçesinde hasta almak için köye giderken kara saplanan ambulansta mahsur kalan şoför ve 2 sağlık çalışanı, yaklaşık 19 saat sonra kurtarıldı.

Kayseri?nin Tomarza ilçesinde hasta almak için köye giderken kara saplanan ambulansta mahsur kalan şoför ve 2 sağlık çalışanı, yaklaşık 19 saat sonra kurtarıldı.
Tomarza ilçe merkezine 45 kilometre uzaklıktaki Arslantaş Köyü´nde yaşayan Fadime Hayta ve İhsan Bağırgan, geçtiğimiz Çarşamba akşamı hastalandı. Yakınlarının durumu 112 Acil Servisi´ne bildirmesi üzerine ilçedeki 112 Komuta Merkezi´nde görevli Orhan Uzun yönetimindeki ambulans, 2 sağlık çalışanı ile birlikte köye hareket etti. Karla kaplı yolda ilerleyen ambulans, köye yaklaşık 3 kilometre kala kara saplandı. Devam eden kar ve tipi nedeniyle ambulansı hareket ettiremeyen şoför Orhan Uzun, gece 02.00 sıralarında komuta merkezine haber verdi.
Durumu öğrenen Kaymakam Adem Balkanlıoğlu´nun talimatı ile jandarma, itfaiye ve karayolları ekipleri bölgeye sevk edildi. Ancak ekipler, kar kalınlığının yaklaşık 2 metreye ulaştığı bölgede güçlükle ilerledi. Gece ve gündüz devam eden çalışma ile köy yolu Karayolları´na ait kar küreme aracı ile açıldı. Uzun uğraşlar sonucu dün akşam saat 21:00 sıralarında ambulansa ulaşıldı. Yedek yakıt sayesinde ambulansta soğuktan donmaktan kurtulan şoför ve 2 sağlık çalışanı, yaklaşık 19 saat sonra kurtarılıp kontrol için hastaneye götürüldü.
Köydeki 2 hasta da yolun ekipler tarafından açılmasının ardından başka bir ambulansla evlerinden alınarak hastaneye götürüldü. Kentte görevli paletli ambulansların başka vakalara gönderilmesi nedeniyle yolu karla kaplı köye normal ambulansın gönderildiği belirtildi.