Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

KARAYOLLARI TRAFIK GÜVENLİĞİ HAFTASI AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

KARAYOLLARI TRAFIK GÜVENLİĞİ HAFTASI AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

Kayseri Meydanı´nda düzenlenen açılış törenine Vali Düzgün´ün yanı sıra Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri ve öğrenciler ile çok s

 Kayseri Meydanı´nda düzenlenen açılış törenine Vali Düzgün´ün yanı sıra Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Vali Düzgün, burada yaptığı konuşmada, günün her saatinde pek çok vatandaşın trafikte seyir halinde olduğunu belirterek, ?Vatandaşlarımızın huzur ve güvenlik içerisinde trafikte seyretmeleri, onların can ve mal güvenliğinin korunması, çocukların anne ve babasısız kalmaması, anne ve babaların da evlatlarının acısını yaşamamaları bakımından trafikte  herkesin mutlaka kurallara uyması gerekiyor? dedi.
 
Vali Düzgün son dönemlerde artan sürücü ve araç sayısına rağmen Kayseri´de ölümlü kazalarda ciddi bir azalma meydana geldiğini söyledi.
 
Ölümlü kazalarının azalmasının en önemli sebeplerinin başında trafik denetimlerinin daha sık ve etkin yapılması ile şehirler arası ulaşımda bölünmüş yol ağının önemli oranda artmasının geldiğini belirten Vali Düzgün, son zamanlarda meydana gelen kazaların önemli bir bölümünün sürücü hatalarından kaynaklı tek taraflı olarak gerçekleştiğine işaret eden Vali Düzgün, şunları söyledi:
 
?Son zamanlardatrafik denetimlerinin sık ve düzenli hale getirilmesi, bölünmüş yol ağının genişlemesi ve Kayseri´de uygulamaya konulan Whatsapp ihbar hattı vesilesiyle trafik kuralları ihlalinin önemli ölçüde azaldığını görmekteyiz. Gelişen şartlara göre, farklı trafik kazaları, farklı trafik ihlalleri de ortaya çıkıyor. Özellikle son birkaç yıldır akıllı telefonların akılsızca kullanımı sonucu karşıdan karşıya geçen yayaların yola bakmak yerine elindeki telefonlara bakmaları, sürücülerin telefon ekranına takılarak gözlerini yoldan ayırmaları maalesef bazı acı olaylara sebep oluyor. Bütün vatandaşlarımızın özellikle gençlerimizin yolda yürürken, araç kullanırken mutlaka başka bir şeyle ilgilenmemelerini, akan trafiğe odaklanmalarını, dikkatlerini çevreye vermeleri gerektiğini düşünüyorum.
 
Yeni alınan trafik denetim  araçları, yeni uygulamaya konulan TEDES sistemi ile trafik kazalarının azaltılması yönünde ilimizde çok güzel çalışmalar yapıldı. Trafik denetimine ve sürücülerimizin bilinçlenmesine bağlı olarak emniyet kemeri kullanımı yüzde  40´lardan  yüzde 80´lere çıkmış oldu. Canla, başla görevlerini yapmaya gayret gösteren trafik denetim ekiplerimize görevlerinde başarılar diliyorum.?
 
 
İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ise trafiğin hayatımızın her anında bizimle olduğunu belirterek, trafik kurallarına dikkat edilmesi noktasında herkesin özen göstermesi gerektiğini söyledi.
 
Trafik ihlalleri sonucu meydana gelen kazalara ilişkin bilgiler veren Kulular, Kayseri genelinde kazaların artan araç ve sürücü sayısına rağmen azaldığını belirtip, il genelinde gerçekleştirilen trafik çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
 
Konuşmaların ardından, Trafik Haftası nedeniyle il genelinde düzenlenen şiir, slogan ve resim dalında dereceye giren öğrencilere hediyeleri Vali Düzgün ve protokol tarafından verildi.
 
Trafik standlarının açılışını gerçekleştiren Vali Düzgün ve protokol üyeleri daha sonra standları gezerek yeni uygulanan teknolojiler ve trafik kurallarına ilişkin bilinçlendirme çalışmaları hakkında bilgiler aldı