Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ İL KOORDİNASYON KURULU VALİ DÜZGÜN BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ İL KOORDİNASYON KURULU VALİ DÜZGÜN BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

Vali Orhan Düzgün, Karayolu Trafik Güvenliği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı´na katılarak, ilimizde özellikle kış dönemine yönelik alınması gereken önlemlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



Vali Orhan Düzgün, Karayolu Trafik Güvenliği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı´na katılarak, ilimizde özellikle kış dönemine yönelik alınması gereken önlemlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Vali Düzgün başkanlığında, İl Emniyet Müdürlüğü Şehit Polis Memuru Ali Er Toplantı Salonu´nda gerçekleştirilen toplantıya, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Halil Uysal, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Erciyes, Abdullah Gül ve Nuh Naci Yazgan Üniversitelerinin temsilcileri ve kurula üye kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri katıldı.
Vali Düzgün, toplantıda yaptığı konuşmada, Trafik Güvenliği Eylem Toplantısında ilimizde özellikle kış dönemine yönelik daha önce alınan ve alınması gereken önlemleri kurul üyeleri ile birlikte değerlendireceklerini belirterek, trafik kazalarında can ve mal kayıplarını en aza indirmek amacıyla katılımcı kuruluşların katkıları ve destekleri ile yeni tedbirler alınacağını sözlerine ekledi.
Bir önceki toplantıda; trafik eğitimlerinin yapılması, kış lastiği uygulamasının gözden geçirilmesi, ticari araçların denetimi, özellikle toplu taşıma araçları ile birlikte bunların sürücülerinin eğitimi gibi konularda kararlar alındığını ve uygulamaya konulduğunu ifade eden Vali Düzgün, bundan sonra da Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) projesi olarak bilinen elektronik denetim sistemi ile trafik uygulamalarının çok daha etkili şekilde yapılabileceğinin altını çizdi.
Konuşmasının sonunda Vali Düzgün, Kayseri´de yaklaşık 2 ay önce uygulanmaya konulan Whatsapp uygulamasının başarılı bir şekilde devam ettiğini söyleyerek, ?Yaklaşık 2 ay önce uygulamaya başladığımız whatsapp uygulaması üzerinden vatandaşlarımızın trafik ekiplerimize yardımcı olması, bir trafik ihlali gördüğünde onu doğrudan fotoğraflı ya da videolu olarak trafik birimlerimize bu konuda oluşturduğumuz  cep telefonu hattı (0530 89 80 155-0532 06 80 154) üzerinden iletmesi de bugünkü gündemimizde yer alacaktır. Bunun ilk dönem uygulamasında 1000´e yakın vatandaşımızın bu şekilde ihbarda bulunduğunu, bu ihbarlardan da trafik birimlerimizce yeterli delile sahip olanların belirlenerek 413 sürücüye ceza kesildiğini de biliyoruz. İkinci aylık dönemde de ne kadar müracaat olmuş, uygulama ne kadar başarılı olmuş bunu da gözden geçireceğiz.? dedi. 
Vali Düzgün´ün konuşmasının ardından, toplantı da kış lastiği uygulaması, ticari araçların denetimi, sinyalizasyon sistemleri ve Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) konuları ile ilgili sunum yapıldı. Toplantı, kurul üyelerinin de gündem maddeleri hakkında görüşlerinin alınmasının ardından sonlandırıldı.