Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

KARDEŞ ŞEHİRLERE FETÖ UYARISI

KARDEŞ ŞEHİRLERE FETÖ UYARISI

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri´nin kardeş şehirlerinin belediye başkanlarını FETÖ konusunda uyardı. Başkan Çelik, kardeş şehirlere birer mektup yazarak Türkiye´nin yaşadığı 15 Temmuz sürecini anlattı ve terör örgütünün varlık gösterdiğ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri´nin kardeş şehirlerinin belediye başkanlarını FETÖ konusunda uyardı. Başkan Çelik, kardeş şehirlere birer mektup yazarak Türkiye´nin yaşadığı 15 Temmuz sürecini anlattı ve terör örgütünün varlık gösterdiği tüm ülkeler için tehdit olduğunu vurguladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri´nin kardeş şehirleri olan Amerika´nın Kuzey Carolina Eyaleti, Kamerun´un Maroua, Tunus´un Nabeul, Almanya´nın Saarbrücken, Rusya´nın Kabartay Balkar Cumhuriyeti´nden Nalçik, Bosna Hersek´in Mostar, Fransa´nın Strasbourg, Güney Kore´nin Yong-in, Bosna Hersek´in Gorajde, Almanya´nın Krefeld, Kazakistan´ın Pavlodar ve Macaristan´ın Miskolc şehirlerinin belediye başkanlarına birer mektup gönderdi.

Mektubunda hain terör örgütü FETÖ konusunda kardeş şehirleri uyaran Başkan Mustafa Çelik, bu uyarıların dikkate alınmaması halinde kardeş şehirlerin de FETÖ tehdidi altında olduğunu vurguladı. Türkiye´de yaşanan 15 Temmuz sürecini anlatarak FETÖ örgütünün ne denli tehlikeli olabileceğini ifade eden Başkan Çelik, kardeş şehir belediye başkanlarının Fetullahçı Terör Örgütü´ne karşı gerekli önlemleri süratle almalarını istedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, kardeş şehir belediye başkanlarına yazmış olduğu mektupta şu ifadelere yer verdi:

"Yıllardır şehrimiz ile şehriniz arasında süren kardeş şehir ilişkisi aramızda bir kardeşlik hukukunu da ortaya koymuştur. Bizler için kardeşlik hukuku hem dinimizde hem de yazılı olmayan yasalar diyebileceğimiz geleneklerimizde çok özel anlamlar taşır. Kendimiz için istediğimiz her güzelliğin kardeşimizde de olması önceliğimizdir. Kardeşimizin yaşadığı acı ve üzüntü ise bizim acımız ve üzüntümüzdür. El açıp dua ettiğimizde iyi dileklerimizin bir bölümü de kardeşlerimizedir. "Kardeşlik" ifadesinin bizler gibi sizler için de özel, önemli ve anlamlı olduğundan eminim.

Kardeşlik hukukumuza dayanarak milletimizin yaşadığı 15 Temmuz süreci hakkında sizlere bilgi vermek istiyorum. 15 Temmuz´da ülkemiz 40 yıl kendilerini gizleyen hain bir terör örgütünün darbe girişimiyle karşı karşıya kalmıştır. Uçaklarla milli irademizin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalanmış, milletimizin üzerine tanklar sürülmüş, helikopterlerle ateş açılmış, halkımızın yüzde 52´sinin oyu ile seçilmiş olan Sayın Cumhurbaşkanımıza suikast girişiminde bulunulmuştur. Hain darbe girişimi nedeniyle 242 vatandaşımız şehit edilmiş, binlerce vatandaşımız yaralanmıştır. Hain girişim devletimiz yöneticilerinin dirayeti, milletimizin meydanlara inerek gösterdiği kahramanlık sayesinde önlenmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti büyük bir tehdidi bertaraf etmiş, büyük bir beladan kurtulmuştur; ancak sizin ülkeniz de dahil olmak üzere dünyadaki diğer ülkeler bu ve benzeri örgütlerin tehditleri altındadır. FETÖ terör örgütü varlık gösterdiği 170 ülke için açık bir tehdittir. Çünkü bu örgüt sadece Türkiye´yi değil tüm dünyayı boyunduruğu altına almak isteyen bir sapkınlık içindedir. Eğitim, diyalog, hoşgörü gibi eylem ve söylemlerin altındaki hain emel, bulundukları toplumu etkilemek, devlet kurumlarına sızmak ve ekonomik kaynaklara hakim olmaktır. FETÖ örgütünün ne denli tehlikeli olduğu ülkemizin yaşadıkları ile ortaya çıkmıştır. Yaşadığımız acı tecrübe ile siz kardeşlerimizi, kendi güvenliğiniz ve ülkenizin geleceği için Fetullahçı Terör Örgütü´ne karşı gerekli önlemleri süratle almanız konusunda uyarıyorum. Bugün gerekli mücadeleyi göstermez ve hain örgütün faaliyetlerine son vermezseniz yarın bizlerin yaşadığı acıları yaşamanız kaçınılmaz olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle aramızdaki kardeşlik hukukunun güçlenerek devam etmesini diliyor, en kalbi sevgi ve saygılarımı sunuyorum."